SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Avesta BK
Hockey på riktigt

Bingo i parken 15 April pott 7.000 kr på 8 drag
 
A-lag
Lundqvist summerar säsongen 2023/24
2024-03-04 16:16, A-lag
Stefan Lundqvist, tillsammans med Henke Lantz kan vara nöjda med säsongen. Arkivfoto: Per Lindgren.

När A-laget, J20 och J18 nu har spelat klart, kan vi blicka tillbaka på en väldigt bra säsong för samtliga lag. Representationslaget, under ledning av Stefan Lundqvist och Henrik Lantz, slutade trea i serien, och tog sig sedan till playoff, där Orsa blev för svåra.

-Säsongen infriade våra förväntningar och målsättning. Tråkigt vi åkte ut i playoff, för vi kunde tagit oss förbi Orsa. Det var grabbarna värda och jag tycker vi kunnat/borde gått vidare, säger Lundqvist.

J18
ABK J18 missar play off - Malung överklagade WO beslut
2024-03-03 22:01, J18
Sluttabellen i övre fortsättningsserien J18 Ettan AB

Malungs IF överklagade Region Västs beslut att tilldela Malung segern med 5-0 i inställda mötet med Skutskär vilket skulle spelats 25/2. Svenska hockeyförbundets tävlingsnämnd upphävde Region Västs beslut och beslutade att matchen trots allt skulle spelas och speldatum sattes till idag, söndag 3/3 kl 16.

 

Inför matchen så var förutsättningarna att om Malung besegrade Skutskär med 6 mål eller fler så skulle man hamna på samma poäng som Avesta, men med bättre målskillnad, vilket skulle innebära att man knep 3:e platsen i sluttabellen och därmed också får spela play-off mot Häradsbygden.

 

Skutskär kom till matchen med endast 11 utespelare och hade mycket litet att säga till om mot Malung som till slut stod som segrare med siffrorna 9-1.

 

I och med detta resultat är alltså Avestas J18 färdigspelade för säsongen.

 

Laget är trots detta nöjda med sin insats i fortsättningsserien där man tog 5 vinster av 7 möjliga och spelade ihop fina15 poäng, och utan de bonuspoäng som lagen på plats 1-3 i grundserien tilldelades så hade Avestas 15 poäng räckt till en 3:e plats i fortsättningsserien. Bland annat besegrar man både Malung och seriesegrarna Hudiksvall.

 

Laget tränar fortsättningsvis Mars ut, och sedan väntar en cup för juniorerna då man åker till Lindesberg där vi anmält 2 st lag

Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer