Måndagen 4 oktober kl 18.30 börjar bingon i Avestaparken
Bli medlem i Avesta BK
Ny storseger - 7-1 mot IFK Ore
2021-10-15 22:31, A-lag
Nyttige forwarden Viggo Meerits gjorde en bra match mot Ore. Foto: Per Lindgren.

Avesta fortsätter att vinna. På fredagskvällen kom lagets tredje raka seger, när man besegrade IFK Ore med 7-1 (2-1, 3-0, 2-0). En av Avestas målskyttar var Viggo Meerits, som ändå inte var helt nöjd med spelet.

-Vi kan bättre tycker jag. Vi kommer ut med dålig fart, i första perioden och jobbar sedan in oss i matchen, säger han.

A-lag
Lucas Johansson: "Vi måste göra det tillsammans"
2021-10-14 17:36, A-lag
Målvakten Lucas Johansson tror matchen mot Ore blir en värdemätare var laget står. Arkivfoto: Per Lindgren.

När Avesta på fredag tar emot IFK Ore på hemmais, gör man det med Lucas Johansson i målet. 23-åringen som inte var med senast mot Vansbro, tror det två veckor långa uppehållet, inte ska göra att han känner sig ringrostig.

-Jag är nog bara spelsugen. Jag har inte blivit påverkad till någon större del.

IFK Ore tränaren inför mötet mot Avesta
2021-10-14 13:36, A-lag
Gustav Gräsbergs IFK Ore hoppas kunna ge Avesta bra motstånd. Foto: Privat.

Fredagens motståndare IFK Ore, har likt Avesta inlett serien med två raka segrar. Lagets assisterande tränare Gustav Gräsberg, väljer att lägga över favoritskapet på ABK inför morgondagens toppmatch.

-Jag får se Avesta som lite av favoriter i mötet. De haft ett bra lag i många år, och de var bra förra året.