Avesta BK:s bingo är inställd, åtminstone t om 2020-04-27

Ung back förlänger med Avesta BK
2020-04-07 14:48, A-lag
Isak Rundblad: Hade det blivit att man var tvungen att inte få spela med Avesta, då hade man kanske fått chansen att gå tillbaka till Sala. Men det är inget jag funderat över. FOTO:Produktion JaRocka

Senaste pusselbiten i Avesta BK:s lagbygge är backen Isak Rundblad, som skrivit på ett ettårskontrakt. Att valet föll på Avesta BK, var ganska självklart, säger 20-åringen.

-Jag tycker att det inte var något svårt att bestämma sig för ABK. Det funkade bra för mig den förra säsongen. Det är en bra förening, och jag vill fortsätta på deras resa.

Nyckelspelare förlänger med Avesta BK
2020-04-02 14:00, A-lag
Backen Gustav Åman skriver på ett kontrakt över säsongen 2020-21. FOTO: Mathias Sollander.

Senaste i raden att förlänga med ABK är 23-årige Gustav Åman. Mycket positivt menar Stefan ”Lunkan” Lundqvist, i ABK:s sportgrupp.

-Det är jätteglädjande att han vill fortsätta med oss. Gustav tog stora kliv framåt utvecklingsmässigt och kommer att bli viktig i vinter.

J18/20
Niclas Hero klar som tränare för J18-laget
2020-03-30 13:07, J18/20
Niclas Hero fortsätter som tränare för J18 laget. FOTO: Per Lindgren.

Det är nu klart att Niclas Hero fortsätter med uppdraget som huvudtränare för Avesta BK:s J18-lag.

-Vi är glada att Niclas kör ett år till. Han kom in väldigt sent inför förra säsongen, som helt ny och lite oerfaren som tränare och fick jobba med ett lag som var nytt. Men juniorgruppen tillsammans med övriga ledarna visade framförallt efter jul vilket bra samarbete de hade. Laget gjorde stora framsteg och det är därför bra att man får ytterligare ett år tillsammans. Man får dessutom möjlighet att starta upp träning och aktiviteter redan nu på våren/sommaren, säger Johan Söder i Avesta BK:s sportgrupp.

A-lag
Poängkungen Hero siktar på en ny säsong
2020-03-27 19:28, A-lag
Alla "BK"-fans kan glädjas över att sympatiske Niclas Hero väljer att förlänga kontraktet. Foto: Lena Hallström.

Avesta BK:s främste poängmakare Niclas Hero har bestämt sig för en fortsättning även nästa säsong. Och han menar valet var enkelt.

-Ja, det var det. Jag tycker vi har påbörjat en intressant resa. Synd bara att vi inte gick längre än vad vi gjorde.

Som bekant fick ”BK” nöja sig med en fjärdeplats i HockeyTrean, där avståndet upp till tvåan Björbo var fem poäng. Tyvärr hade Avesta genomgående svårt mot topplagen, vilket blev för kostsamt i slutändan.

A-lag
Jakob Karlsson: "Pressen har jag väl på mig vart än jag spelar"
2020-03-26 17:20, A-lag
Jakob Karlsson kommer vässa till Avestas offensiv. Foto: Oliver Werner.

Poängkungen klar för Avesta BK

Han har öst in poäng för Fagersta AIK i HockeyTvåan. Nu återvänder Jakob Karlsson till Avesta BK.