Under januari 2021 kommer kansliet att vara öppet tisdag-torsdag kl 08.00-14.00
Bli medlem i Avesta BK
Avesta BK återupptar delar av verksamheten
Folkhälsomyndigheten meddelade igår, 21/1, att rekommendationen att kommunala anläggningar hålls stängda förlängs till och med 7:e februari. Dock är rekommendationen kompletterad med att fritidsverksamhet för barn födda 2005 och senare ska tillåtas.

Detta innebär att Avesta BK återupptar träningsverksamheten för träningsgrupperna U14 och U15/16 (Endast födda 2005 och yngre) från och med måndag 25/1. Tider enligt isschema

Verksamheten ska dock bedrivas på ett smittsäkert sätt och i enlighet med gällande nationella råd och rekommendationer.

Detta innebär bland annat följande:

• Endast spelare, ledare samt tjänstgörande funktionärer får vistas i ishallen och tillhörande biutrymmen. Föräldrar, syskon och övriga får ej vistas innanför ytterdörren.
  • Ombyte/duschning ska i första hand ske hemma, och spelarna ska då anlända så sent som möjligt innan start av träning
  • Separata in- och utgångar ska användas. Dörren mot parkeringen används som ingång och dörren vid domarrummet ska användas som utgång.
  • Tänk på att hålla avstånd och stanna hemma om man har sjukdomssymptom

I övrigt hänvisar vi till Svenska ishockeyförbundets tolkning av de Nationella råden

Mvh, Styrelsen

A-lag
Philip Andersson förlänger
2021-01-23 17:56, A-lag
Forwarden Philip Andersson blir kvar i Avesta BK kommande säsong. Foto: Oliver Werner

Nyligen blev det klart att målvakten Lucas Johansson fortsätter över säsongen 2021/22.

Nu har också stjärn-forwarden Philip Andersson, 20, bestämt sig för en förlängning.

Klassmålvakt förlänger med Avesta BK
2021-01-19 17:28
Lucas Johansson har kritat på för säsongen 2021-22. ARKIVFOTO: Olov Lindgren.

Lagbygget inför nästa säsong är redan igång. Först ut att skriva på är målvakten Lucas Johansson.

-Det var ganska självklart faktiskt. Med tanke på säsongen som blev så är man revanschsugen, säger han om valet att fortsätta i Avesta.

Stötta Avesta BK via Sponsorhuset
2021-01-19 12:40

Stort tack till alla er som använder Sponsorhuset när ni handlar eller bokar hotell på nätet. På Sponsorhuset finns över 600 kända nätbutiker. Varje köp som du gör ger pengar både till dig själv och Avesta Bandyklubb. Inget blir dyrare för dig som handlar.

Nu blir alla i Avesta Bandyklubb belönade om man bara lär sig Sponsorhusets enkla koncept. Går du igenom deras Bonussstege (5 steg) så stödjer du Avesta Bandyklubb med upp till 50 kr och du själv får en Trisslott som du enkelt kan skrapa online på Svenska Spel.

Kom igång med Bonusstegen här: https://www.sponsorhuset.se/avestabandyklubb/intro

Tipsa gärna era vänner och bekanta.

Information från Svenska Ishockeyförbundet
2021-01-08 18:28

I dag, fredag den 8/1 -21, hade Svenska Ishockeyförbundet ett styrelsemöte vad gäller seriespel fortsättningsvis av säsongen.

Den 18 december rekommenderade Regeringen att kommunala idrottshallar och annan ej nödvändig verksamhet ska stängas till den 24:e januari.

För ishockeyn innebar det att ingen verksamhet för barn, ungdom, juniorer eller seniorer som inte är yrkesmässig idrott fick bedrivas. Med hänvisning till den osäkerhet som föreligger gällande matchspel efter den 24:e januari, gör Svenska Ishockeyförbundet bedömningen att varken slutspel eller kvalspel kan genomföras enligt plan i de serier som inte tillåtits träna eller spela.

De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget.

Det innebär för Avesta BK:s del, att något seriespel, tyvärr, inte kommer att återupptas för föreningens U-lag, juniorlag och A-lag.

-Tillsammans med Tävlingsutskottet, där ishockeyns regioner och distrikt finns representerade, planerar vi för alternativa former av matchspel, när och om läget så tillåter, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Se hela pressmeddelandet här.

Öppettider januari 2021
2021-01-07 11:36
Kansliet kommer under januari månad vara bemannat tisdag-torsdagar kl 08.00-14.00. Övriga dagar går det att nå kansliet via mail; kansli@avestabk.se