Kansliet har för närvarande begränsade resurser pga sjukdom
Bli medlem i Avesta BK
Covidpass gäller för samtliga matcher i Avesta ishall (uppdatering 19/1)

Från nu gäller även max 8 personer per sällskap och minst 1 meter i alla riktningar mellan sällskap. Så på sittplatsläktarna får man endast sitta på varannan rad om man har personer framför eller bakom sig. Ståplatsläktare kan användas för sittande publik men då är det på var 4:e rad man får sitta. Fortfarande endast sittande publik tillåten.

//

Från och med nu gäller att personer över 18 år ska uppvisa giltigt vaccinationspass samt ID-handling för entré till alla Avesta BKs matcher i Avesta ishall. Detta gäller för samtliga lag från U14 upp till A-lag.

All entré av publik ska göras via huvudentrén. Gäller även alla spelare och ledare i Avesta BK som inte deltar eller är funktionär i aktuell match. För A-lagsmatcher är det separata ingångar för personer över eller under 18 år.

Entrévärdarna kan begära legitimation även av personer under 18 år om de är osäkra på personens ålder.

Ovanstående är beslutat utifrån rekommendation från Dalarnas ishockeyförbund samt gällande restriktioner beslutade av FHM

Mvh,

Styelsen för Avesta BK

J18
J18. Storförlust hemma mot Malung
2022-01-23 17:34, J18
Casper Harjula (#16) vinner en sargduell i förlustmatchen mot Malung. Foto: Per Lindgren.

Avesta BK hade under söndagseftermiddagen en riktig tung match i J18 division 1 mot Malungs IF och förlorade med hela 0-12 (0-4, 0-4, 0-4).

Men ibland är idrotten sekundär, som för Casper Harjula. Hans pappa Juha Harjula blev ifjol sjuk i Covid-19. Rejält sjuk till och med, innan han tragiskt gick bort i maj förra året, bara 48 år gammal.

-Det var svårt bestämma sig för att fortsätta spela hockey, och det är det fortfarande. Jag tänker på honom varje dag. Laget hjälper till mycket, och ger mig stöd, säger Casper.

A-lag
Nylén-Persson uttagen i OS-truppen
2022-01-22 17:38, A-lag
Maja Nylén-Persson är tillsammans med Lars Johansson Avestas bidrag till OS i Peking. Foto: Privat

Tidigare i veckan presenterade Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg truppen till OS i Peking. Mer eller mindre given var Skogsbo SK och Avesta BK-fostrade backen Maja Nylén-Persson, 21.

-Det var jättekul såklart, säger hon på telefon på väg till landslagssamlingen i Ängelholm.