Förlust i måstematchen - nu blir det fortsatt spel i HockeyTrean Dalarna
2020-01-17 23:23, A-lag
Avestas lagkapten Peter Ehn var en av många ABK spelare som hade svårt göra mål mot Häradsbygden. FOTO: Per Lindgren.
LEKSAND. Avesta BK var mer eller mindre tvingade att vinna bortamötet mot Häradsbygdens Sportsällskap för ha en realistisk möjlighet att knipa en av de två första platserna. Men man räckte inte till när hemmalaget Häradsbygden kunde vinna med 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).  "BK:s" chanser är nu mikroskopiska till fortsatt spel efter grundserien.
A-lag
Lundqvist: "Blir roligt att åka upp till Leksand"
2020-01-16 16:42, A-lag
Avesta BK:s tränare Stefan Lundqvist tror på en sevärd match mot Häradsbygden. Arkivfoto: Lena Hallström.
Avesta BK behöver vinna fredagens bortamöte mot tabelltrean Häradsbygdens Sportsällskap, för att hoppet om en topp två plats, ska leva vidare. Kvaliteter finns i laget, nu gäller det bara att visa det under en hel match.
J18/20
J20. Trots stort spelövertag - förlust mot Skedvi/Säter
2020-01-11 16:05, J18/20
ABK:s oförmåga att göra mål, betydde förlust 3-4 mot Skedvi/Säter. FOTO: Per LIndgren.
Trots stort spelövertag slutade lördagens J20-match mot Säters IF/SSIF med förlust 3-4 (0-1, 0-1, 3-2).

Avesta BK:s tränare Pelle Swärdh var ändå nöjd över insatsen.
-Tar man resultatet och ser till prestationen gör vi en bra match. Sedan handlar det om att göra mål.
Hoppet lever vidare efter seger mot IFK Ore
2020-01-10 22:35, A-lag
Krigaren Viggo Meerits var en av hemmalagets främsta aktörer mot IFK Ore. Foto: My Gustafsson.

AVESTA. Förutsättningarna inför matchen mot IFK Ore var att Avesta BK mer eller mindre var tvingade att vinna för att fortfarande ha chansen komma topp två.

Det blev också en arbetsseger för Avesta BK med 4-0 vilket betyder man är kvar i racet om en av de två första platserna.

-Vi behöver vinna resten, det finns inget annat, säger Avesta BK:s Viggo Meerits som var en av målskyttarna mot Ore.

Vinst krävs mot IFK Ore
2020-01-09 14:26, A-lag
Avestas tränare Jan Hammar var glad att det blev tre poäng senast mot Kvarnsveden. ARKIVFOTO: Per Lindgren

Efter 5-2 segern mot Kvarnsveden väntar en ny måstematch för Avesta BK, när man på fredag hemmamöter IFK Ore.