Leveransen från TEAMRULLEN kommer att ske måndagen 26/10 (Nytt datum)
Bli medlem i Avesta BK

J20
J20-laget utan chans mot Hedemora
2020-10-24 18:28, J20
Pelle Svärdh kunde inte glädjas åt mycket i förlustmatchen mot Hedemora. Arkivfoto: Olov Lindgren.

Avesta BK:s J20-lag förlorade lördagens derby borta mot Hedemora SK med 10-3. Pelle Svärd, tränare i Avesta, var rejält besviken på sin spelare efter matchen.

-Det här var den sämsta insatsen som jag varit med om i alla fall. Det var riktigt dåligt, säger han.

Klar seger mot Kvarnsvedens GoIF IK
2020-10-23 22:23, A-lag
Viggo Meerits hade bud på flera mål mot Kvarnsveden. Foto: Olov Lindgren

Avesta BK krossade Kvarnsveden GoIF med 9-4 i Borlänge Ishall och befäster serieledningen.

Det är rejäl skillnad på botten och toppen i HockeyTrean vilket märktes även om Kvarnsveden gjorde bättre ifrån sig än Vansbro i näst senaste omgången.

Glädjande var att både Philip Andersson och Viggo Meerits öppnade sina målkonton för säsongen.

Andersson gjorde Avestas första mål i mitten av första perioden medans Meerits spräckte målnollan med att göra 0-3 i början av andra perioden.

Föreningsvecka på Bilmetro
2020-10-23 10:08

Nu börjar det bli dags för föreningsveckan. En vecka som var mycket uppskattad av både oss och er förra året.

Under vecka 45 (2020-11-02-2020-11-07) så kommer vi att köra en provkörningskampanj under veckan.

För varje person som provkör ger vi 100:- till en lokalförening, den som provkör bestämmer självklart vilken.

Om man dessutom köper en bil under veckan får klubben 1000kr till.

T.ex skulle Avesta Alpina ordna 50st provkörningar så får de 5000:- av oss.

Då ni håller på med idrott, gissar jag att ni gillar och tävla?

Således gör vi detta till en tävling mellan er föreningar. Den förening som ordnar flest provkörningar får utöver det ni fått ihop av provkörningarna en vinst på 10 000:-

Regler

Vi gör detta väldigt enkelt 100kr per person, så det blir inte mer pengar för att en person provkör flera gånger.

De som kommer in meddelar oss vilken förening de kommer ifrån så betalar vi ut allt efter vi har sammanställt det efter perioden.

Att pengarna går till ungdomssektionen i era föreningar.

Bortamatch mot Kvarnsvedens GoIF väntar
2020-10-22 14:30, A-lag
Stefan Lundqvist är tillfreds med säsongsöppningen för Avesta BK. Arkivfoto: Lena Hallström.

Avesta BK toppar serien. Det är nästan tre år sedan senast laget gjorde det, i oktober 2017, då i HockeyTvåan efter två spelade omgångar.

-Det känns bra. Jag tycker vi har spelat relativt bra i de matcher vi spelat. Det ser förhoppningsfullt ut, säger ABK tränaren Stefan Lundqvist, om lagets succéstart.

A-lag
Avesta upp i serieledning efter vinst mot Ludvika
2020-10-20 22:31, A-lag
Forwarden Niclas Hero var rätt nöjd över sin egen insats i segermatchen mot Ludvika. FOTO: My Gustafsson.

Avesta BK är inne i en vinnande trend just nu. På tisdagskvällen fortsatte segertåget, när laget tog fjärde raka segern när Ludvika Lightnings slogs tillbaka med 6-2 (5-0, 1-0, 0-2). En av hemmalagets målskyttar, Niclas Hero, tyckte man visade vägen i första perioden, när man grundlade vinsten.

-Jag tycker vi visade var skåpet skulle stå, och rullade pucken bra. De har ingenting i första perioden, och vi spelar ut de fullständigt, säger han.