Välkomna till Avesta BK U15

SWISH 123 098 6737
Bekräftade fall av Covid-19 i Avesta BK - Verksamheten pausas
2020-09-22 16:18
Ett mindre antal bekräftade fall av Covid-19 i Avesta BKs A-lag gör att vi nu pausar föreningens verksamhet enligt följande:

A-lag/Juniorlag: Verksamheten ställs in i 14 dagar räknat från måndag 21/9

Ungdomslag: Verksamheten ställs in t o m söndag 27/9

Detta beslut har fattats i samråd med Smittskyddsenheten i Falun, med vilken föreningen har en fortsatt dialog.

Eventuella frågor hänvisas till kansli@avestabk.se

Avesta BKs styrelse
Referat: Avesta BK - Leksand if
2020-09-22 12:13

AVESTA BK U15 – LEKSAND IF U15/U16 3-8 (1-4, 2-1, 0-3)

Avesta BKs U15 spelade mot Leksands U15/U16 lag under söndags eftermiddagen. Leksand kom med ett starkt lag som spelade med både fart och fina kombinationer. Matchen började i bra tempo och vi hade lite problem att hänga med i början. Så första 10 minuterna så tryckte Leksand på bra. Gjorde några snabba mål. Var kanske några lätta mål där vi inte får ut pucken ur vår zon. Leksand går till en 0-3 ledning innan vi reducerar till 1-3 genom Linus Vallin. Då hade vi fått bättre fart på spelet men har svårt att göra mål även om vi har några mycket bra chanser. Leksand gör 1-4 strax innan första perioden är över.

Innan matchen så hade vi 2 punkter vi skulle jobba på och de var överbelastning i egen zon och hög 3:a i anfallszon. Så de var de vi tryckte på inför 2:a perioden och att åka mer skridskor. Det såg mycket bättre ut i 2:a perioden där vi hade några bra målchanser men de är Leksand som gör första målet i mitten perioden till 1-5.

2-5 gör vi boxplay när Pontus Bergström lägger en fin macka till Casper Harjula som kommer fri och gör 2-5. 3-5 gör vi i powerplay där vi spelar runt pucken fint där Casper Harjula hittar Oskar Skog som lägger pucken framför mål där Linus Vallin lägger in den i öppen kasse, riktigt snyggt.

Nu hade vi medvind inför 3:e perioden men vi orkade inte riktigt stå emot Leksand idag som hade några vassa killar. 3:e perioden slutar 0-3 och tycker nog att de blev några mål för mycket, siffrorna speglar inte riktigt matchen, tycker de var en jämn match. Vi vinner skotten men har svårt att göra mål på våra chanser. De får vi träna på under kommande veckorna och fortsätta att träna på med överbelastningen och höga 3:an.

Hampus Nyström gör en bra match i målet och gör några svettiga räddningar. Bra jobbat av grabbarna som stod upp bra i dagens match.

Målskyttar:

Linus Vallin 2 mål