A-lag
Bekräftade fall av Covid-19 i Avesta BK - Verksamheten pausas
Ett mindre antal bekräftade fall av Covid-19 i Avesta BKs A-lag gör att vi nu pausar föreningens verksamhet enligt följande:

A-lag/Juniorlag: Verksamheten ställs in i 14 dagar räknat från måndag 21/9

Ungdomslag: Verksamheten ställs in t o m söndag 27/9

Detta beslut har fattats i samråd med Smittskyddsenheten i Falun, med vilken föreningen har en fortsatt dialog.

Eventuella frågor hänvisas till kansli@avestabk.se

Avesta BKs styrelse
Avesta avgjorde i tredje perioden
2020-09-18 23:38
ABK spelarna från vänster, Philip Andersson, Joel Hedin och Jordan Caballero. FOTO: Per Lindgren,
Avesta BK vann på fredagskvällen träningsmatch borta mot Östervåla IF med 3-7.
-När vi spelade koncentrerat och fokuserat, då hamnade vi rätt i positionerna, och visade att vi har en hög högsta nivå, säger ABK tränaren Jonas Melin, efter matchen.
Melin inför bortamatchen mot Östervåla IF
2020-09-17 20:14
Avesta BK tränaren Jonas Melin hoppas man till mötet mot Östervåla slipat ytterligare på grundspelet. Foto: Olov Lindgren.

För två veckor sedan premiärspelade Avesta BK, när man i Avestahallen besegrade Östervåla IF med 6-4. På fredag (17 september) kl 19.00, väntar returmöte, då med Lundahallen som spelplats.

-Vi har tränat på vårt grundspel, säger ABK-tränaren Jonas Melin, om vad man har gnuggat på de senaste veckorna.

Joel Hedin: "Det ska mycket till för att någon ska knäppa oss på fingrarna i år"
2020-09-11 12:05
Joel Hedin blickar framåt mot säsongen. Arkivfoto: My Gustafsson.

Avesta BK har gjort klart med backen Joel Hedin som återvänder till föreningen efter två år.

-Jag känner mig motiverad, och allmänt sugen köra igång igen, säger 24-åringen inför den kommande säsongen.

Referat: Avesta BK - Östervåla IF
ABK vinst i premiären
2020-09-04 22:24
Avesta BKs Jakob Karlsson gratuleras efter sitt 4-3 mål i den tredje perioden. FOTO: Per Lindgren

Avesta BK vann säsongens första träningsmatch mot division 3-kollegan Östervåla IF i Avestahallen med 6-4 efter två mål från bland annat nyförvärvet Jakob Karlsson.

-Det var en typiskt första match, lite misstag, och knackigt spel från båda håll. Men det var kul att vinna, säger Jakob Karlsson som spelade center i första femman tillsammans med Jordan Caballero och Hampus Mattsson.

Inför Avesta BK-Östervåla IF fredagen den 4/9 kl 19.30
2020-09-03 13:15
Jonas Melin har inte alltför stora förväntningar inför mötet mot Östervåla. FOTO: Per Lindgren.

På fredag spelar Avesta BK säsongens första träningsmatch när man tar sig an Östervåla IF.

-Jag vill se spelglädje och entusiasm. Det känns som en liten ”komma igång” match, säger ABK-tränaren Jonas Melin.