SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Avesta BK
Hockey på riktigt
J18

J18. Andra raka efter tvåsiffrigt mot Hille/Å
2024-02-01 22:47
Isak Borggren stod för en stark insats i mötet mot Hille/Åbyggeby. Foto: Per Lindgren.

Torsdagens möte i J18 Ettan AB, bjöd på ett målfyrverkeri när Avesta i Avestahallen slog tillbaka Hille/Åbyggeby med 11-7 (2-2, 4-4, 5-1). Trots att vi var det bättre laget, dröjde det till tredje perioden, innan segern kändes i hamn, när vi gick fram till 9-6.

-Vi hade matchen, men vi lät de komma in i matchen på vårt slarv, för de skapade inget eget. Vi pressade ner dem och hade långa anfall. De hade bara en ”line” som var bra, säger en av Avestas målskyttar, Isak Borggren, kort efter slutsignalen.

Trots ett massivt spel-, och chansövertag, fick Avesta nöja sig med 2-2 efter första perioden. Det var Hille/Åbyggeby som tog ledningen efter knappa fem minuter på en spelvändning, 0-1. Vi visade upp bra skridskoåkning, och var det bättre laget, och skapade massor av målchanser, men utan utdelning. När ABK drog på sig två utvisningar i perioden, var vi fortsatt det lag som var vassast, och både Texas Löwdin och Loke Hedlund hade bud på mål. När det såg som omöjligt få in pucken, lossnade det i slutet av perioden, och på drygt en minut hade vi vänt till 2-1 ledning. Först var det Oskar Skog som hittade bladet på Lukas Albertsson som direktsköt pucken i nät. Sedan bjöd vi på hockeygodis, när vi utnyttjade en ”två mot etta” när Linus Vallin passade till sak Isak Borggren, som i sin tur passade tillbaka till Vallin som fick öppet mål.

-Vi hittade varandra bra, och Linus har bra speförståelse, säger Isak Borggren om sin kedjekamrat.

Tyvärr tappade vi i försvarsarbetet i slutet av perioden, efter det Emil Rautsila räddat ett friläge från Filip Timonen, kunde samma H/Å spelare kvittera till 2-2 efter 19.58.

-Det var lite tungt då, men vi sa i pausen, att vi skulle fokusera på rätt saker och inte domaren, säger Borggren.

 

Avesta fortsatte i den andra perioden äga det mesta av spelet, och efter knappa tre minuter hade hemmalaget återtagit ledningen när Fred Ingesson gjorde 3-2. Om man ska ta fram något negativt var det att vi drog på oss för mycket utvisningar i matchen. Efter dryga fyra minuter med Leo Höglund och Texas Lövdin på utvisningsbänken, fick vi spela 3 mot 5 i en minut. Då klev Pontus Bergström fram och gjorde sitt kanske bästa byte i matchen, när han två gånger om rensade ur pucken ur egen zon. När sedan ”BK” med två powerplaymål, först Lukas Albertsson med en backhand och och Isak Borggren spädde på ledningen till 5-2 via sin skridsko efter nio minuter, såg vi ut att kontrollera matchen. Men på mindre än fem minuter, gick Hille/Åbyggeby ikapp till 5-5.

-Alla ville göra mål, och då gick alla själva, och fokuserade framåt och vi gjorde inte jobbet bakåt, och backarna blev själva, förklarar Isak Borggren ”kollapsen”.

När sedan Avestas #12 med sitt andra mål i perioden gett Avesta ledningen med 6-5 efter 19.06, såg det ut som vi skulle gå in med en ledning i paus. Men likt den första perioden kunde bortalaget kvittera i slutsekunderna, 6-6 (19.30).

 

I tredje perioden skaffade vi oss ånyo en tre målsledning fram till 9-6, efter mål från Leo Höglund, Linus Vallin och Texas Lövdin, efter knappa sex minuter. Den här gången skulle vi inte ge Hille någon chans få kontakt igen utan vi kunde enkelt kontrollera resten av matchen.

Isak Borggren säger att man hade gjort läxan:

-Vi hade sagt att vi skulle jobba hemåt.

Även om bortalaget med tre minuter kvar reducerade till 9-7. ABK kunde med två mål i öppen kasse gå fram till 11-7.

 

Laget visade att man i sina bästa stunder har ett spel som gör att inget lag går säkert i serien. Det man kanske behöver slipa på är att höja lägsta nivån ett snäpp.

 

Resultatet betyder att vi i tabellen klättrade upp till tredje plats. En poäng upp till Malung på andra plats, och två till serieledande Hudiksvall, som vi möter på bortais på söndag.

-Hudiksvall är ganska bra, men vi är bättre än de om vi spelar som vi ska. Jag känner tre spelare där som kommer från min moderklubb Hässelby, så det ska bli kul att träffa de. Det är bara att fortsätta jobba, säger Borggren, inför fortsättningen.

 

Avesta BK-Hille/Åbyggeby IF 11-7 (2-2, 4-4, 5-1)

Målen: 0-1 Knut Lundblad, 1-1 Lukas Albertsson, 2-1 Linus Vallin, 2-2 Filip Timonen, 3-2 Fred Ingesson, 4-2 Lukas Albertsson, 5-2 Isak Borggren, 5-3 Knut Lundblad, 5-4 Alfons Bergman, 5-5 Filip Timonen, 6-5 Isak Borggren, 6-6 Olle Persson, 7-6 Leo Höglund, 8-6 Linus Vallin, 9-6 Texas Lövdin, 9-7 Herman Barth, 10-7 Loke Hedlund, 11-7 Carl Berglund.

Utv: Avesta: 6x2 Hille: 3x2, 1x20.

Skott: 50-28 (18-10, 15-10, 17-8).

Domare: Adam Lindholm.

Publik: Ca 40 (Avestahallen).

 

Avesta BK: Emil Rautsila (Casper Nilsmats)-Carl Berglund, Gustav Rautsila, Albin Bäckström, Lukas Albertsson, Oskar Skog-Emil Nyström, Vladysklav Kolba, Loke Hedlund, Linus Vallin, Isak Borggren-Fred Ingesson, Pontus Bergström, Lukas Eriksson, Texas Löwdin, Leo Höglund-Elias Walldén, William Olsson, Adam Elmgren, Christoffer Andersson.

 


Nyhetsarkiv
J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
Isproblem2019-11-25 13:27
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47
 
Våra sponsorer