J20

J20 Division 1. Hedersam förlust mot Orsa.
2021-11-13 18:56
Backen Robin Leijd går från klarhet till Klarhet. Arkivfoto: Privat

J20 division 1. Avesta BK hängde med målmässigt i två perioder mot serietvåan Orsa IK. Men i tredje perioden växlade hemmalaget upp och kunde gå från 3-1 till en säker 6-1-seger. Resultatet betyder Avesta halkade ner till femteplats efter åtta spelade omgångar.

Backen Robin Leijd, till vardags i J18, gjorde nu sin femte match i J20 och var en av Avesta BK:s bästa spelare enligt lagkamraten Viktor Eliasson.

-Det var en helt okay match, säger 16-åringen själv med IFK Österåker Vikings som moderklubb, som trots sin ringa ålder fått förtroendet.

-Det är roligt att komma upp med de äldre killarna, säger backen som menar J20-laget är en bra grupp av spelare. Även om det blev förlust mot Orsa, och ett pinnhåll neråt i tabellen har laget gjort en fin insats under hösten.

Inledningen av matchen mot Orsa blev tung för Avestas del, då 1-0 till Orsa kom redan efter 1.12 av första perioden i powerplay. Men vi repade mod och Oliver Ahlberg utjämnade till 1-1 när klockan stod på 14.29. Tyvärr kom 2-1 för Orsa bara 14 sekunder senare och som därmed kunde gå in till halvtidspaus. I mellan perioden ökade Orsa på till 3-1.

-Vi gör en helt okay första period, och andra perioden ser väldigt bra ut första kvarten, men sedan tappar vi matchen i tredje perioden, säger Leijd som fick se Orsa gå fram till en klar 6-1-seger.

-Vi fokuserade ganska mycket på vad domare sade, säger Leijd om en av anledningarna Avesta tappade matchen.

-Spelmässigt kan vi bättre, det är tufft att möta Orsa.

Vad hade ni kunde gjort bättre spelmässigt?

-Passningarna satt inte på bladet, analyserar Robin Leijd.

Avesta BK möter i nästa omgång om en vecka ännu ett topplag då serietvåan Strömsbro väntar på bortaplan.

Orsa IK-Avesta BK 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Första perioden: 1-0 (1.12) Elias Flood, spel fem mot fyra, 1-1 (14.29) Oliver Ahlberg, 2-1 (14.43) Oscar Ljudén. Andra perioden: 3-1 (6.58) Oscar Ljudén. Tredje perioden: 4-1 (:55) Oscar Ljudén, 5-1 (5.11) Axel Ahlman, 6-1 (5.59) Alexander Hård Af Segerstad.

Skott: 54-31 (18-10, 14-10, 22-11)

Domare: Johannes Nordqvist

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49