U14

Dalarna fyra i Tv-pucken
2021-11-07 13:01
Avesta BK:s Sebastian "Sebbe" Lindkvist var nöjd över sin egen insats i Tv-puckens slutspel i Mariestad. Foto: Privat

Dalarna fick nöja sig med en fjärdeplats i årets upplaga av Tv-pucken. I matchen om tredje pris mötte man Västerbotten och förlorade med klara 1-6. Skillnaden mellan lagen var inte lika stor som siffrorna kan antyda.

-Vi hade spelet men fick inte in puckarna i mål, säger backen Sebastian Lindkvist till vardags i Avesta BK.

Dalarna hängde med målmässigt långt in i andra perioden. Men när Joel Barrefjord i mitten av andra perioden med sitt andra mål i matchen ökade på Västerbottens ledning till 4-1, var matchen mer eller mindre över. I slutet kunde Västerbotten dryga ut ledningen till 6-1.

”Sebbe” Lindkvist spelade i tredjefemman tillsammans med Samuel Nissas på backplats och var nöjd med sin egen insats i bronsmatchen.

-Jag tyckte att jag gjorde en bra match.

I Dalarnas lag fanns förutom Lindkvist flera spelare med Avestaanknytning. Målvakten Emil Rautsila (med Fagersta AIK som moderklubb), Kim Ojala (Skogsbo SK, nu i Lleksands IF), Viktor Lyckman har också spelat i Avesta BK, men finns nu i Leksands IF.

Sebastian Lindkvist har spelat samtliga matcher i Mariestad och kan se tillbaka på en fin helg.

-Jag tycker att jag har gjort mitt bästa under turneringen och att det har gått ganska bra.

Tv-pucken match om tredje pris. Dalarna-Västerbotten 1-6 (1-3, 0-3)

Första perioden: 0-1 (6.07) Theo Landström, 1-1 (7.28) Anton Olsson, spel fem mot fyra, 1-2 (8.10) Joel Barrefjord, 1-3 (11.41) Noel Nyberg.

Andra perioden: 1-4 (10.56) Joel Barrefjord, 1-5 (11.51) Sebastian Vestman, 1-6 (14.54) Gustav Öberg Andersson.

Skott: 19-24 (7-1, 12-7)

Domare: Edvard Lindström

Publik: 735 (Mariehus Arena)

Dalarna fyra i Tv-pucken2021-11-07 13:01
TV pucken - Dag 22021-09-11 19:22
Barmarksträning2021-05-03 12:48
2020-09-22 12:13
Säsongen 2020/212020-05-05 09:37