U14

Förlust i semifinalen för Dalarna
2021-11-06 20:50
Dalarnas huvudtränare Anders Eriksson kunde konstatera att man inte räckte till i semifinalen mot Stockholm Nord. Arkivfoto: Lena Hallström.

Senaste gången som Dalarna vann Tv-pucken på pojksidan var 1996. Efter lördagens semifinalförlust mot favorittippade Stockholm Nord får man vänta minst ett år till.

Dalarna hängde med i målprotokollet en bit in i andra perioden, men när Stockholm Nord gjorde 6-3 blev uppförsbacken för tung och Stockholm kunde vinna med 7-3.

Publiken fick se hela sex mål första tio minuterna av matchen. Stockholm tog ledningen med både 1-0 och 2-1 men Dalarnas Viktor Skoglund kvitterade två gånger om i numerärt underläge. Nnormalt stabile Dala-målvakten Alexander Haglund hade en tung kväll, och byttes ut efter Stockholm gått ifrån till 4-2 10.06 av första perioden. Då hade han bara räddat två av sex skott.

-Jag tycker vi startade bra, men tyvärr släpper vi in fyra billiga mål som gör att vi får arbeta i uppförsbacke och det gör att vi har svårt att komma igen i matchen, säger Dalarnas headcoach Anders ”Myggen” Eriksson i ett sms till hemsidan.

In i kassen för Hagberg kom Oscar Westman som började storstilat och höll tätt resten av perioden, men som Haglund tidigt fick vittja nätet i början av en period när Felix Wassberg gjorde 5-2 (21.49). Viktor Kansells reducering till 5-3 (24.07) gav visst hopp igen för Dalarna, men det släcktes snabbt när Stockholm Nords Wiktor Jerneheim tryckte in 6-3 (26.20) i powerplay.

I slutet av matchen kunde Stockholm Nord göra 7-3 i tom kasse.

Dalarna har ändå chansen komma på pallen. I matchen om tredje pris väntar Västerbotten på söndag förmiddag klockan 10.50.

Finalen blir ett ovisst möte mellan Stockholm Nord och Stockholm Syd.

Stockholm Nord-Dalarna 7-3 (4-2, 3-1)

Första perioden: 1-0 (1.16) Elliot Signell, 1-1 (3-14) Viktor Skoglund, spel fyra mot fem, 2-1 (3.43) Melvin Fernström, spel fem mot fyra, 2-2 (6.42) Viktor Skoglund, spel fyra mot fem, 3-2 (8.40) Oscar Djurberg, 4-2 (10.06) Hampus Nilsson.

Andra perioden: 5-2 (1.49) Felix Wassberg, 5-3 (4.09) Viktor Kansell, 6-3 (6.20) Wiktor Jerneheim, spel fem mot fyra, 7-3 (18.24) Jonas Andreasson, ENG.

Skott: 21-16 (10-8, 11-8)

Domare: Carl von Sivers.

Publik: 867 (Mariehus Arena)