U14

Dalarnas flickor på andra plats i TV-pucken
2021-11-09 00:39
Lovisa Norström gjorde sin andra TV-pucken under slutspelet i Mariestad. Arkivfoto: Per Lindgren.

Dalarnas flickor tog sig till final i TV-pucken. Men där tog det stopp, när Småland vann med klara 4-0.

Erland Lycke, assisterande tränare i Dalarna, kände sig ändå nöjd över lagets insats i Mariestad.

-De ska vara väldigt stolta över sin prestation i slutspelet genom att ta ett silver, säger han i ett sms till hemsidan.

Dalarna ställde upp med ett lag där inte mindre än 15 spelare var födda 2007 eller senare, och kan medverka i turneringen även 2022.

Småland tog ledningen tidigt i matchen, vilket inte var den start Dalarna önskat sig.

-Småland gör 1-0 efter fem minuter, men vi har några riktigt bra chanser, Tilde Grillfors en jättechans i powerplay, som Smålands målvakt (Maja Helge) gör en jätteräddning på. Småland har ett spelövertag i första perioden. Hade vi fått en kvittering hade vi kanske kunnat skaka om Småland lite, säger Lycke, och fortsätter:

-I andra perioden orkar vi inte hålla emot, utan Småland gör tre mål, ett av de när vi har ett powerplay.

Småland vann skotten i matchen med 23-9, och Dalarnas tränare vill ta fram en 14-åring lite extra efter finalförlusten.

-Vår målvakt Caitlyn Bammer gör en jättebra finalmatch. Vi mötte helt enkelt ett bättre lag.