J18

Imponerande seger för J18 borta mot Smedjebacken/Ludvika
2021-10-07 22:52
Avesta BK:s # 8 Arwid Forsman jobbade stenhårt i 60 minuter i bortamötet mot Smedjebacken/Ludvika. Foto: Björn Elf

Avesta BK inkasserade säsongens första seger i bortamötet mot Smedjebacken/Ludvika. Slutresultatet i Ovakohallen skrevs till 2-7 (0-2, 1-2, 1-3) där Avesta tog ledningen med 0-1 efter 6.28 i första perioden och sedan kontrollerade tillställningen.

-Vi spelade j-a bra, säger centern Arwid Forsman i tredjefemman som låg bakom ledningsmålet till 0-1 i numerärt underläge i början av första perioden när han snappade upp ett felpass av hemmalaget och hittade Casper Harjula.

-Jag får pucken bakom deras backar och hör Casper på andra sidan och tänker att passa över, säger Forsman om målet som banade väg till segern. Han menade förutom några små svackor i spelet man var det bättre laget över sextio minuter.

-Det såg bra ut i första och vi står upp och kämpar.

Efter halva matchen hade Avesta ökat på till 0-4, innan Smedjebacken/Ludvika reducerade till 1-4. Hemmalaget, som fick flera powerplaylägen i början av tredje, reducerade också till 2-4 efter dryga fyra minuter men kom inte närmare.

-Det klart det blir lite nervöst då, men det är bara att jobba på och göra sitt bästa, säger Arwid Forsman som fick se  ”BK” ta tag i det sista tio med tre powerplaymål (Maksym Maiuk 2 mål, Felix Lilja 1 mål) fram till 2-7.

-Vår powerplayfemma var jävligt bra idag. De lirar runt och hittar öppningarna.

Segern satt extra skönt med tanke på de två inledande förlusterna i serien.

Avesta klättrade efter vinsten upp till sjunde plats i en något haltande tabell.

-Viktigt för att få upp självförtroendet lite, att vi orkar med alla matcher i fortsättningen.

Hur kändes det för egen del?

-Helt okay, jag spelade hårt, säger Forsman som tyckte att målvakten Markus Mattsson var bäst i ABK

-Han gjorde en väldigt bra insats.

Det är tätt med matchandet för Avesta BK. Redan på söndagen (klockan 14.00) väntar nästa uppgift då Häradsbygden kommer på besök till Avesta Ishall.

-Jag vet inte så mycket om de, men vi kör vårat och kämpar på, avslutar Arwid Forsman.

J18 Division 1 Västra B.

Smedjebackens HF/Ludvika HF-Avesta BK 2-7 (0-2, 1-2, 1-3)

Första perioden: 0-1 (6.28) Casper Harjula (Arwid Forsman) spel fyra mot fem, 0-2 (8.25) Anton Schweier Vilén (Casper Harjula).

Andra perioden: 0-3 (3-38) Oskar Skog (Felix Lilja), 0-4 (10.37) William Johansson (Robin Leijd) spel fem mot fyra, 1-4 (15.42) Edward Enarsson

Tredje perioden: 2-4 (4.26) Edward Enarsson (Ville Enarsson) spel fem mot fyra, 2-5 (12.58) Maksym Maiuk (Jesper Nordlund) spel fem mot fyra, 2-6 (14.10) Maksym Maiuk (Jesper Nordlund, Casper Harjula) spel fem mot fyra, 2-7 (18.58) Felix Lilja (Robin Leijd) spel fem mot tre.

Skott: 39-45 (16-10, 11-11, 12-24)

Domare: Erik Hagman

Avesta BK i Ovakohallen: Markus Mattsson (Wiggo Lundberg)-Pontus Bergström, Robin Leijd, Felix Lilja, William Johansson, Wiggo Karlsson Englöf-Maksym Maiuk, Emil Eriksson, Jesper Nordlund, Oskar Skog, Anton Schweier Vilén-Simon Dalén, Elias Berglund, Casper Harjula, Arwid Forsman, Villiam Lederud.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47