J18

Ny förlust för J18-laget
2021-10-03 17:52
Felix Liljas Avesta BK gjorde en godkänd första period, men sedan tog Malung över. Foto: Per Lindgren.

Det blev inga poäng i hemmapremiären för J18-laget i matchen mot Malungs IF, som slutade med förlust 1-6 (1-1, 0-3, 0-2).

-Jag tycker matchen är helt okej, men vi kan ju bättre, säger ABK:s enda målskytt Felix Lilja, efter slutsignalen.

Inledningsvis fick Avesta inrikta sig att försvara sig, och målvakten William Anderstedt blev tidigt uppvärmd. ”BK” slog många icingpuckar, och avsluten saknade kraft. Men ledningsmålet gjorde Avesta fram till 1-0, när Felix Lilja hittade rätt i powerplay halvvägs in i perioden.

-Det var skönt göra mål, säger 17-åringen.

Innan perioden var slut kvitterade Malung till 1-1. I slutet var sedan Lilja en stolpträff att bli tvåmålsskytt.

I den andra perioden gjorde Malung tre mål, mot Avestas noll. Därmed 1-4 efter två perioder, och ett tufft läge komma ikapp.

-Vi tappar i andra, det är inte det att vi förlorar matchen. Sedan steppar vi upp lite i tredje, säger Felix Lilja, som fick se ABK var det bättre laget i början av avslutningsperioden, men det blev inga mål, och när MIF i numerärt underläge efter dryga halva perioden gjorde 1-5, genom snipern August Lissel, var ABK ett slaget lag.

-Om man jämför med Orsamatchen, så är det mycket bättre idag, säger Felix Lilja som kände sig lite mör i benen efter också spelat igår med J20.

Hur ser du på säsongen med J20-laget?

-Om vi spelar som vi gjorde i första perioden tror jag vi kan ta många lag.

I nästa omgång, för J18 väntar på torsdag bortamatch mot Smedjebacken HC/Ludvika HF.

J 18 Division 1

Avesta BK-Malungs IF 1-6 (1-1, 0-3, 0-2)

Målen: 1-0 Felix Lilja, 1-1 Lukas Klingsell, 1-2 Hugo Augustsson, 1-3 August Lissel, 1-4 Kristoffer Lundh, 1-5, 1-6 August Lissel.

Utv: ABK: 6x2 MIF: 4x2

Skott: 23-35.

Avesta BK: William Anderstedt (Wiggo Lundberg)-Elias Berglund, Emil Eriksson, Pontus Bergström, Albin Bäckström, Jesper Nordlund-Loke Hedlund, Maxym Maiuk, Oskar Skog, Arwid Forsman, Anton Eriksson-Robin Leijd, Olle Westlund, Wiggo Karlsson Englöf, William Johansson, Felix Lilja.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47