J18

J18 division 1. Knapp förlust mot Häradsbygden
2020-02-09 15:14
Trots ledning med både 1-0 och 2-1 förlorade Avesta BK bortamötet mot topplaget Häradsbygdens Sportsällskap.

Hemmalaget var starkast i tredje perioden och kunde vända till seger med 3-2 där det matchavgörande målet kom efter 16.35.
-Vi hade inte studsen med oss, säger Avesta BK:s lagkapten Christoffer Gustafsson.
Avesta stod upp mycket bra men hade inte marginalerna med sig i en jämn tillställning som kunde slutat hur som helst.
-Vi gör en bra match och de är inte överlägsna. Jag tycker vi har hela matchen, säger Gustafsson.

"BK" skulle få bästa tänkbara start på när Edvin Karlsson ordnade 0-1 redan efter 3.51 i första perioden.
8.41 in på andra perioden kvitterade Häradsbygden till 1-1. Men ABK skulle återta ledningen dryga sex minuter senare när Edvin Karlsson på nytt hittade nätet bakom Häradsbygdens målvakt Pontus Johnsson fram till 1-2.

Avestas ledning stod sig drygt halvvägs in av tredje perioden. Hemmalaget växlade upp och Johannes Jansson utjämnade till 2-2. Och med knappa fyra minuter kvar kom också 3-2 till Häradsbygden.
-De går in hårdare och ville vinna i tredje. Men jag tycker vi spelar bra försvarsmässigt och inte släpper in de framför vårt mål. Vi har också en del bra lägen.

Med minuten kvar plockade ABK målvakten på jakt efter en kvittering och när hemmalaget fick en utvisning med 21 sekunder kvar fick man tillfälle spela fem mot tre.
-Vi fick press på de, men det var lite tid kvar.

Avesta BK avslutar med matcher mot topplagen Malung (hemma), Hille/Åbyggeby (hemma) och Hudiksvall (borta). Med samma spel som mot Häradsbygden finns möjligheten fylla på poängkontot.
-Det blir en rolig avslutning. Det skall bli kul att se var vi står och en stor utmaning. Vi har utvecklats under säsongen väldigt mycket. Vi har gått från att knappt vunnit någon match alls, tills att vi idag har chansen mot ett topplag, säger Christoffer Gustafsson.

Text: Olov Lindgren

Häradsbygdens Sportsällskap-Avesta BK 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Första perioden: 0-1 (3.51) Edvin Karlsson (Marcus Backlund, Hampus Wiklund).
Andra perioden: 1-1 (8.41) Lukas Frisch (Anton Qvarfordt, Filip Jarl), 1-2 (14.44) Edvin Karlsson (Marcus Backlund, Viktor Eliasson), spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2-2 (11.27) Johannes Jansson (William Lissäng), 3-2 (16.35) Kevin Bjärgestad (Sebastian Carlsson, Magnus Bräck).
Utv, Häradsbygden: 6x2. Avesta: 2x2.
Skott: 43-35 (15-12, 15-12, 13-11).
Domare: Martin Kaba.

Målvakt: Edvin Johansson (Jesper Larsson)
Backpar: Julian Winlöf-Palm, Viktor Eliasson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg-Olle Westlund
Forwards: Andreas Hörle, Christopher Gustafsson, Melvin Könönen-Ludvig Johansson, Erik Millberg, Marcus Backlund-Erik Lindgren, Edvin Karlsson, Zacarias Ridderstam-Elliot Ahlberg, Emil Lind, Philip Bergstrand.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47