J18

J20. Avesta fick en lektion
2020-02-08 18:14
Avesta kunde inte rå på Malung på lördagseftermiddagen. FOTO: Per Lindgren.

Avesta BK fick en lektion i J20-matchen mot Malungs IF. Bortalaget var starkare, snabbare och skickligare än ABK och kunde rättvist vinna med 0-7.

-De är d-a duktiga faktiskt. De har några stora pjäser och har ett bra spel i hela laget, med ett bra passningsspel, säger Avestas målvakt Samuel Eriksson.

Resultatet betyder att Malung är klara seriesegrare, och får spel kval till J20 elit. Avesta återfinns på sjätte plats, med tre matcher kvar att spela.

Avesta, med elva spelare som spelat i A-laget, var chanslösa i mötet mot Malung, som fortfarande inte har tappat någon poäng i serien.

Redan i den första perioden, märktes det att Malung var klassen bättre än hemmalaget, även om Avesta försvarade sig hyggligt. Känslan var att bortalaget inte behövde spela på topp för att göra tre mål. Malungövertaget fortsatte i andra perioden, och Avesta hade svårt att komma fram till de klara målchanserna.

-Vi gör det lite för svårt att spela ut ur zon att få till bra möjligheter offensivt. Jag tycker vi kämpar igenom hela matchen, och lägger oss inte helt, säger Samuel Eriksson som tillhörde ABK:s bästa spelare trots sju insläppta mål.

-Jag är rätt nöjd i alla fall med min match.

I den tredje perioden bedarrade MIF:s offensiv, och Avesta hade en del chanser, men utan att lyckas spräcka målnollan. Utan att förta sig kunde Malung till slut vinna med förkrossande 0-7. Imponerande var också att laget hade sju olika målskyttar.

För Avesta får man försöka ladda om, och försöka avsluta serien på ett snyggt sätt.

-Vi har några matcher kvar, och det lär bli vinst mot Hedemora i alla fall, säger Samuel Eriksson inför derbyt som spelas kommande lördag, också på hemmais.

J20, division 1. Avesta BK-Malungs IF 0-7 (0-3, 0-3, 0-1)

Målen: 0-1 Albin Emanuelsson, 0-2 Elias Antonsson, 0-3 Leo Böris, 0-4 Marcus Lagerberg, 0-5 Alex Nygårdhs, 0-6 Elias Antonsson, 0-7 Isak Billing.

Skott: 27-47 (6-14, 10-18, 11-15).

Utv; Avesta: 3x2. Malung: 3x2.

Domare: Fredrik Hermansson.

Publik: Ca 40.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26