J20

Bortaförlust mot Hille/Åbyggeby
2023-01-07 15:56

Efter premiärsegern i mitten av oktober hemma mot Hille/Åbyggeby har Avesta BK radat upp nio raka förluster. Något trendbrott blev det inte när Hille/Åbygge på nytt stod för motståndet när serien gjorde omstart efter jul- och nyårsuppehållet.

Avestas Elias Malmberg var ändå nöjd med spelet till stora delar, trots det blev förlust med klara 3-7 i Monitor RRP Arena.

-Vi gör mestadels det bra, men går stundtals ner oss och det rinner bakåt.

Avgörandet kom i slutet av andra perioden när Hille/Åbyggeby gick från 2-2 till 6-2 inom loppet av sex minuter, där två av målen kom i spel fyra mot fem.

-Jag vet inte vad som händer. Vi slutade spela för ett tag och gjorde inte det som behövs.

Inför tredje perioden gjorde ABK ett målvaktsbyte då Casper Nilsmats kom in för Markus Mattsson. Nilsmats lyckades spika igen, då Hilles mål kom i tom kasse, men ABK var aldrig riktigt nära få med sig någon poäng.

ABK kom till spel med bara tolv utespelare, men Malmberg tycker inte det påverkade matchutgången.

-Jag skulle inte säga av vi blev så trötta, vi är ju tränade för spela mycket. Det gällde att göra det bästa av situationen, och jobba på.

Finns det något positivt att ta med sig från matchen?

-Det är att vi mestadels gör det bra.

Avesta halkade ner till tionde plats efter förlusten, men Malmberg tror att laget kommer göra en bra andra halva av säsongen.

- Jag hoppas vi kan fortsätta med det vi gjorde bra idag och plocka några vinster.

Avesta möter i nästa omgång SLHC/HHC/OHC lördagen den 14 januari på hemmaplan.

Text: Olov Lindgren.

Hille/Åbyggeby IK-Avesta BK 7-3 (1-0, 5-2, 1-1)

Första perioden: 1-0 (19:17) 5/4 Malte Hug.

Andra perioden: 1-1 (4:09) 5/4 William Johansson (Robin Leijd, Viktor Lyckman), 2-1 (7:09) Fabian Isacson (Malte Hug, Axel Bergqvist), 2-2 (9:51) Albin Engström, 3-2 (13:16) 5/4 Fabian Lindqvist Lilja (Kim Westby, Axel Bergqvist). 4-2 (16:47) 4/5 Alex Hallden (William Eklöf), 5-2 (17:32) 4/5 Olle Moberg (Malte Hug, Kim Westby), 6-2 (19:02) Hampus Westlund-Renström.

Tredje perioden: 6-3 (16:25) 5/4 Albin Engström (Olle Westlund, Elias Malmberg), 7-3 (18:03) 4/5 ENG Fabian Lindqvist Lija (Rasmus Björk)

Skott: 32-40 (12-11, 9-15, 11-14)

Utv, Hille/Åbyggeby: 4x2. Avesta: 5x2

Domare: Joel Rosin