J20

J20. Bra insats borta mot Strömsbro - men förlust
2021-11-20 20:29
Målvakten Jesper Larsson stred tappert i förlustmatchen mot Strömsbro. Arkivfoto Sebastian Olander.

Tre Strömsbro mål inom 66 sekunder förstörde Avestas segerchanser i bortamötet mot Strömsbro IF. Med ABK ledning 1-2 åtta minuter in i tredje perioden, vände ”Rallarbo” på underläget till seger 5-2.

Avesta gjorde till stora delar en felfri match och hade topplaget Strömsbro på gaffeln, men fick ändå till slut dra det kortaste strået.

-Det var en hundraprocentig insats i 48 minuter, säger Avestatränaren Nicklas Hero i telefonm stolt över lagets insats trots förlusten.

ABK gick in i tredje perioden med en 2-1-ledning efter svarat för en mycket disciplinerad insats. Men åtta minuter in i perioden kvitterade Strömsbro till 2-2 och sedan handlade det mesta om hemmalaget.

-Det är otroligt starkt att leda med 2-1 efter 48 minuter borta mot Strömsbro. Vi stänger ner de och de blir otroligt frustrerade, säger Nicklas Hero,

Hemmalaget, som hade fått ett mål korrekt bortdömt i andra perioden, fick lite domslut med sig i tredje perioden när domaren skulle kompensera sitt misstag.

Efter kvitteringen till 2-2 fick Strömsbro självförtroende och kunde snabbt gå fram till en 4-2-ledning.

-Vi tappade det vid 2-2. Kanske jag borde tagit en timeout, säger Hero som ville plussa extra för 06:orna Arwid Forsman och Sebastian Lindqvist.

Måndagen den 29 november möter Avesta Kvarnsvedens GoIF i Avestahallen.

J20, division 1. Strömsbro IF-Avesta BK 5-2 (1-2, 0-0, 4-0)

Målen: 0-1 Oliver Ahlberg, 1-1 Gustav Jansson, 1-2 Arwid Forsman, 2-2 Benjamin Yallow, 3-2 Eric Sundström, 4-2 August Åhlander, 5-2 Emil Ossén.

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49