J20

Straffförlust mot Hille/Åbyggeby
2021-10-30 20:01
Powerforwarden Erik Millbergs Avesta BK kom igen från ett tvåmålsunderläge mot Hille/Å. Foto: Maria Millberg.

I en jämn match fick Avesta BK:s J20-lag med sig en poäng i bortamötet, mot Hille/Åbyggeby. Matchen slutade 4-3, efter det att hemmalaget alltså avgjorde efter straffar. BK:s Erik Millberg tyckte att det dröjde till tredje perioden innan man var med i matchen på riktigt.

-Det var då då vi började vårt eget spel. Vi satte då passningarna på bladet, säger Erik som fick se Avesta i perioden ta igen ett två målsunderläge, 3-1 och kvittera till 3-3, för att sedan se Hille/Å avgöra i straffläggningen i den tioende omgången, fram till 4-3.

Hemmalaget gick i första perioden fram till 2-0, innan Edvin Karlsson reducerade till 2-1.

-Början av matchen var inte jättebra av oss, och vi slarvade. I den andra perioden började vi hitta vårt spel. Vi sköt mycket men vi satte inte dit pucken, säger Millberg, efter det att Avesta avlossat 60 skott i matchen, och gått in till tredje perioden med 3-1 underläge.

Halvvägs in i perioden reducerade ABK till 3-2 (Isak Rundblad), och i powerplay kvitterade ”Zacke”Ridderstam till 3-3,med knappa två minuter kvar av tredje. I förlängningen hade Avesta lite mer av spelet, men utan att hitta rätt. Matchen gick sedan till straffar där trots Isak Rundblad satte två straffar, Hille/Åbygge drog det längsta strået.

Nästa lördag väntar hemmamatch mot tabelljumbon SKC/SIK.

J20 division 1. Hille/Åbyggeby IK ä– Avesta BK 4-3, e.str (2-1, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Målen: 1-0 William Eklöf, 2-0 Alex Halldén, 2-1 Edvin Karlsson, 3-1 Filip Nilsson, 3-2 Isak Rundblad, 3-3 Zacarias Ridderstam, 4-3 Filip Nilsson

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49