Lilja efter 2-10 mot Orsa: "Sätter inte lägena"
2021-11-14 17:00
Felix Lilja brukar vara en pålitlig poänggörare men fick lämna planen poänglös mot Orsa. Arkivfoto: Per Lindgren

J18 division 1.

Bortamatch mot topplaget Orsa IK är en av de svåraste uppgifterna i serien. Tyvärr blev det förlust för andra gången den här säsongen för Avesta i Liljedal Arena.

När lagen möttes i premiäromgången blev det 14-3 till Orsa, och även om förlustsiffrorna den här gången stannade vid 10-2 var ”BK” aldrig riktigt nära att få med sig några poäng.

-Vi måste gå mer på kropp och hålla man mot man, säger Avesta BK:s LW Felix Lilja i ett sms när han kommenterar matchen.

För flera av spelarna i Avesta var det andra bortamatchen i rad, då J20-laget igår också hade match i Orsa.

-Det tuffaste  är väl ändå att man måste gå upp väldigt tidigt och förbereda sig för en lång dag, säger Lilja som var en av sju spelare som dubblerade under helgen.

Avesta fick en tuff start på matchen då Orsa redan efter dryga två minuter hade gått fram till en 2-0-ledning. ”BK” kom dock tillbaka och låg under med bara 3-2 inför andra. Trots att Avesta BK vann skotten i andra med 18-14, var det hemmalaget som då avgjorde matchen när man med bättre skärpa framför motståndarmålet gick fram till en 8-2-ledning.

-Vi kunde gjort det mycket bättre i första och andra perioden, säger Felix Lilja som menade att man gjorde en klart bättre tredje period spelmässigt.

-Då var vi ganska mycket bättre, vi får mer lägen men sätter ändå inte de.

”Rightaren” Felix Lilja, som var uppsatt i andraformationen tillsammans med William Johansson och Jesper Nordlund, bakom backarna Olle Westlund och Loke Hedlund, var ganska nöjd med sin egen insats men menar det fanns saker som kunde gjorts bättre.

-Jag kunde täckt mer och gått lite mer på kropp. Annars gick det väl helt okay, men det känns ändå fortfarande segt efter en förlust.

I en haltande tabell halkade Avesta ner till sjätteplats.

Tvåmålsskytt i Avesta BK blev Simon Dalén. I den interna poängligan ligger Lilja fortfarande överst med åtta poäng (3 mål och 5 assists på sju matcher).

Avesta möter om en vecka serieettan Malungs IF på hemmaplan. Då hoppas Lilja att man ska vara beslutsamma framför de båda kassarna.

-För att kunna slå de måste vi höja tempot och vara tuffare framför mål, samt skjuta mer skott och komma på avslut.

J18 division 1 Västra B. Orsa IK-Avesta BK 10-2 (3-2, 5-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (:50) Samuel Hansén, 2-0 (2.24) Max Lindgren, 3-0 (15.19) Samuel Hansén, 3-1 (18.08) Simon Dalén, 3-2 (18.31) Simon Dalén. Andra perioden: 4-2 (1.36) Adam Sevik, 5-2 (5.45) Axel Byström, 6-2 (11.10) Samuel Hansén, 7-2 (11.24) Martin Sucksdorff, 8-2 (13.13) Samuel Hansén. Tredje perioden: 9-2 (7.10) Max Lindgren, 10-2 (11.50) Albin Gummås.

Skott: 40-35 (13-4, 14-18, 13-13)

Utv, Orsa: 7x2. Avesta: 4x2

Domare: Erik Hagman

Publik: 35 (Liljedal Arena)

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26