J18

Irriterat när Avesta BK förlorade mot Malungs IF
2021-11-21 20:42
Loke Hedlund: "Mycket tjafs". Foto: Privat

J18 division 1 B. Ett decimerat Avesta BK, med bara tretton utespelare, förlorade med 0-9 i bortamötet mot tabelltvåan Malungs IF.

Det mesta efteråt kom att handla om att totalt 317 (!) utvisningsminuter delades ut i matchen. 145 minuter för Malung och 172 minuter för Avesta. Det var i sista matchminuten som det hettade till ordentligt då domaren Björn Andersson dömde tio matchstraff, fördelade på fem för vardera laget.

-Det var slagsmål och kaos med alla inblandade, säger Avesta BK:s RW Loke Hedlund om slutskedet där tio spelare blev utvisade för fighting och game misconduct.

Hedlund menade man blev felfördelade tidigare i matchen och att det låg i luften vad som skulle komma.

-Det blev lite väl irriterat på domarna och besluten. Det var mycket tjafs. Vi åkte ut mycket mer än vad de gjorde, och det byggde upp det där.

Hur gick snacket efter matchen?

-Vi försökte tänka bort det från det som hänt och ta nya tag till nästa match.

De stora förlustsiffrorna speglade inte matchen och Hedlund tyckte insatsen var godkänd.

-Vi spelade helt okay. Men det är irritationen som byggde upp det, som gör att siffrorna rinner iväg.

ABK kom till matchen med bara tretton spelare vilket förstås inte var optimalt.

-Det blir vartannat byte och det blir ganska jobbigt efter en stund. Men med tanke på omständigheterna så var det ändå en helt okay match.

Framåt kom Avesta fram till flera chanser, men den rätta effektiviteten saknades.

-Vi skapade en hel del. Jag tycker vi hade en ganska stor del av matchen, det var mycket lägen men vi fick inte de i mål.

Vad säger du om din egen insats?

-Jag tycker den är ganska bra, men man kan alltid förbättra saker som till exempel skridskoåkningen och speltänk.

Som lagkapten menar han att han kunde stötta laget bättre.

-Man känner man sjunker ner lite i irrationen.

Avesta BK möter i nästa omgång på torsdag Smedjebackens HC/Ludvika HF på hemmaplan.

-Vi vann mot de senaste gången. Det har varit lite bråk mot de tidigare, men med tanke på vad som hände idag så kommer det vara bättre på torsdag, avslutar Loke Hedlund.

Malungs IF-Avesta BK 9-0 (2-0, 3-0, 4-0)

Första perioden: 1-0 (6.13) Liam Andresen (Ville Johansson), 2-0 (14.08) Albin Ramström (Patrik Lindberg). Andra perioden: 3-0 (13.32) Olle Simonsson (Albin Sundbäck, Johan Kviele), 4-0 (14.44) Nikolai Niklasson (Liam Andresen), 5-0 (19.26) Olle Simonsson (Albin Sundbäck). Tredje perioden: 6-0 (1.03) Albin Ranström (Kristoffer Lundh, Lukas Kligsell), 7-0 (10.46) Pontus Lestander (Liam Andresen, Nikolai Niklasson) spel fem mot fyra, 8-0 (10.55) Kristoffer Lundh (Patrik Lindberg, Lukas Klingberg), 9-0 (14.02) Pontus Lestander (Todd Tjernlund)

Skott: 36-25 (10-8, 7-9, 19-8)

Domare: Björn Andersson