J18

J20. Bortaförlust mot Köping
2020-02-22 19:35
Ett decimerat Avesta BK fick stryk i bortamatchen mot mittenkollegan Köping HC med 2-5.
-Vi sliter och jobbar hårt, men räcker inte till idag, säger tränaren Pelle Swärdh.
Avesta, som gick runt på bara två backpar och tre kedjor, stred tappert så länge orken fanns och hade ledningen med 2-0 långt in på andra perioden. Men Köping repade mod i andra perioden och vände till ledning 4-2 efter fyra raka mål. I tredje perioden försökte ABK närma sig men hade inte krafterna kvar i de avgörande lägena att hota Köping.
-Vi sliter jävligt hårt på få spelare, då räcker inte orken när man ska göra målen framåt.

Bortalaget började matchen bra. Drygt halvvägs in i matchen ledde Avesta med 0-2, som man hade med sig från första perioden.
-Då gör vi det jättebra och vi är ju med riktigt bra efter halva matchen.

Men när Köping reducerade till 1-2 började man tappa energi.
-Då börjar vi hänga med huvudena. Vi har lite folk och det sliter. Vi får spela mycket box.

En utvisning på 5+20 i slutet av mittakten kom att bli ödesdiger. Köping hade innan kvitterat till 2-2, och med en man mer kom både 3-2 och 4-2 för KHC.
-Där vänder de matchen.

I tredje perioden hade BK en del chanser, men man var för trubbiga i avslutslägena.
-Vi fick spela mycket box som tog udden ur oss och då orkar man inte lyfta upp spelet.

I stället kunde västmanlänningarna fastställa slutresultatet till 5-2.

Svärd ville inte lyfta fram någon enskild spelare efteråt utan menade alla gjorde en mycket bra arbetsinsats med tanke på laget gick runt på få spelare.

Avesta BK spelar sin sista match för säsongen nästa lördag när jumbon Orsa IK kommer till Avestahallen.

Köping HC-Avesta BK 5-2 (0-2, 4-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (7.46) Nicolas Ridderstam, 0-2 (9.40) Viggo Meerits (Zacarias Ridderstam). Andra perioden: 1-2 (13.23) Adam Björklund (Anton Nordlander, Elias Kaskikallio), 2-2 (15.26) Anton Nordlander (Jacob Järling, Max Orrsten), 3-2 (17.31) Elias Kaskikallio (Emil Karhonen, Jonas Reiman) spel fem mot fyra, 4-2 (19.48) Andreas Anderberg (Elias Kaskikallio, Jonas Neiman). Tredje perioden: 5-2 (7.38) Max Orrsten (Kevin Lithén, Anton Nordlander).
Skott: 30-40 (6-15, 13-12, 11-13).
Utv, Köping: 1x2, Avesta: 3x2, 1x5, 1x20..n
Domare: Kent Westerberg.
Publik: 128.

Laget: Samuel Eriksson (Edvin Johansson)-Gustav Jensen, Oliver Ahlberg, Viggo Meerits, Zacarias Ridderstam  Nicolas Ridderstam-Samuel  Bjurling, Julian Einlöf-Palm, Joakim Nordqvist, Isak Rundblad, Erik Lindgren-Melvin Könönen, Edvin Karlsson, Christopher Gustafsson.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26