Hockey på riktigt
J18

J18-laget vann med tennissiffrorna 6-0
2021-11-08 13:08
Joel Malmström har lett ABK in på vinnarspåret. Utan hjälm syns målvakten William Anderstedt som går från klarhet till klarhet. Arkivfoto: Per Lindgren.

På söndagseftermiddagen möttes Avesta BK och Falu IF:2 i J18 division 1. Matchen slutade med en övertygande ABK vinst med 6-0 (1-0, 3-0, 2-0).

-Jag är tillfreds hur vi genomför matchen från början till slut. Det finns alltid saker som kan bli bättre, men vi vinner inte matchen för att de är ett sämre lag, vi vinner matchen genom att vi jobbar tillsammans, säger Avestatränaren Joel Malmström, i ett sms till hemsidan.

Efter en tung säsongsinledning, är laget obesegrade efter full tid, i de fyra senaste matcherna, och plockat tio av tolv möjliga poäng.

Fem minuter in i matchen gav Oskar Skog ”BK” ledningen med 1-0. Några fler mål blev det inte i första tjugo. I den andra perioden spädde William Johansson på ledningen till både 2-0 och 3-0. Oskar Skog ville inte vara sämre och gjorde sitt andra mål i matchen, genom att utöka till 5-0 i slutet av perioden. Falun sköt 16 skott i perioden. Men i Avesta spelade William Anderstedt säkert. Måhända har han snappat upp en del från målvaktscampen i Västerås, han medverkade på förra veckan.

Joel Malmström vill också lyfta fram samspelet mellan backar och målvakt.

-Vi avväpnar de på ett bra sätt genom att låta de skjuta utifrån och ger William i målet möjlighet att få se pucken längre tid av skotten.

I den tredje perioden var det Arwid Forsman som visade vägen, genom att definitivt avgöra matchen med sitt 5-0 mål efter knappa fyra minuter.

-Vi har tryckt extra på avslut och vikten av att hela tiden göra mål och idag får vi se sex mål som jag kan se som ett resultat att grabbarna är lyhörda och tar sig till det vi ledare säger. Distinkta avslut, folk på mål, och viljan göra mål till varje pris det får vi utdelning på i matchen. Men det jag är mest glad över är att se glädjen och sammanhållningen i laget, säger Joel Malmström.

Tremålsskytt i matchen blev William Johansson i och med 6-0 målet, i slutet av matchen.

Söndagen den 14 november väntar bortamatch mot Orsa IK.

J18 division 1. Avesta-Falu IF:2 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Målen: 1-0 Oskar Skog, 2-0, 3-0 William Johansson, 4-0 Oskar Skog, 5-0 Arwid Forsman, 6-0 William Johansson.

Skott: 25-35 (4-8, 11-16, 10-11).