J18

J18 division 1. ABK kammade noll i Nynäshallen
2020-01-26 18:53
Med två raka segrar i bagaget fanns förhoppningar att Avesta BK skulle kunna hota topplaget Gävle GIK på bortaplan
Men gästrikarna var för starka och kunde vinna tämligen komfortabelt med 6-2 i Nynäshallen.
Efter en mardrömsstart med 0-1 i baken redan efter dryga minuten fick Avesta jobba i uppförsbacke. Hemmalaget gick ifrån till en 2-0-ledning efter första tjugo som dubblerades till 4-0 efter två perioder.
Det dröjde till dryga tolv minuter in i tredje perioden innan "BK" kunde spräcka nollan då Zacarias Ridderstam med sitt femte mål för säsongen hittade rätt. Men då hade redan GGIK gjort 5-0. Ridderstam var också inblandad i Avestas andra mål, när han assisterade Erik Lindgren till dennes 2-6-reducering med 39 sekunder kvar.
Gävle, som tog fjärde raka segern, parkerar på femte plats.  ABK ligger kvar på näst sista plats en poäng bakom Strömsbro IF2. Redan på onsdag är nästa match då serieledarna Hille/Åbyggeby väntar i Monitor ERP arena.

Text: Olov Lindgren

Gävle GIK-Avesta BK 6-2 (2-0, 2-0, 2-2)
Första perioden: 1-0 (1.24) Vincent Westman (Oliver Brynte), 2-0 (4.16) Wille Eriksson (Pontus Carlsson). Andra perioden: 3-3 (1.48) Sebastian Jonsson, spel fem mot fyra, 4-0 (12.22) Leo Jensen (Olle Ekström, Oliver Brynte). Tredje perioden: 5-0 (11.28) Pontus Carlsson (Wille Eriksson), 5-1 (12.33) Zacarias Ridderstam, 6-1 (18.11) Wille Eriksson, 6-2 (19.21) Erik Lindgren (Zacarias Ridderstam).
Skott: 36-31 (12-11, 15-8, 9-12).
Domare: Rasmus Christensen.

AVESTA BK: Edvin Johansson (Jesper Larsson)-Viktor Eliasson, Zacarias Ridderstam, Andreas Hörle, Christopher Gustafsson, Melvin Könönen-Oliver Ahlberg, Simon Dalén, Alex Ahlbäck, Edvin Karlsson, Isac Ihrfors-Jesper Avelin, Erik Lindgren, Erik Millberg-Marcus Backlund, Emil Lind, Jonathan Anderstedt.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47