A-lag

Förlust efter straffar mot Sala Hockey
2021-09-26 20:00
SALA. Ett dåligt genrep betyder en bra premiär. I så fall får Älvdalen se upp på fredag.

Trots stundtals ett stort spelövertag och mycket chanser förlorade Avesta BK bortamötet mot division 3-kollegan Sala Hockey. Hemmalaget vann med 3-2 efter straffar, där tidigare Avestakeepern Hampus Nordgren, blev något av en matchvinnare.

-Vi är ineffektiva, säger BK:s Hampus Mattsson som var den som kanske hade mest avslut på mål utan få hål på Nordgren.
I de två första perioderna var ABK det bättre laget. Andrafemman med Hampus Mattsson, Tony Nyström Eriksson och Niklas Hero radade upp chanser men utan få in pucken.
-Absolut var vi det bästa laget, säger Mattsson som var besviken man inte gjorde fler mål.
-Hoppas det släpper till fredag.

I stället var det Hampus Wiklund i tredjeformationen som spräckte målnollan med att ordna 0-1 fyra minuter in i andra perioden. Hemmalagets Jonatan Lundqvist kvitterade turligt, via en Avestaklubba, till 1-1 halvvägs in i mittakten

Kedjan med Viggo Meerits, Philip Andersson och Jakob Karlsson visade prov på teknik och fart i anfallszon. De skapade flera bra lägen i matchen, men fick nöja sig med Anderssons 1-2-mål, assisterad av Karlsson, 11.46 in i andra perioden.

Sala Hockeys sportchef, Fredrik Brokmark, menade Sala var bäst i första perioden men att Avesta kom igen och ägde stora delar andra perioden.
-Vi har första perioden i 15-16 minuter sedan kommer "BK" i slutet och i andra är vi hårt nedtryckta i 18-19 minuter. Då är det i princip spel mot ett mål och Hampus (Nordgren) är ruggigt bra. I tredje kommer vi tillbaka, tack vare några utvisningar. Jag tycker segern är lite rättvis. Vi gör en klart bättre match idag än senast mot Avesta. Det var en bra match för oss att få inför seriestarten den 5 oktober.

I tredje perioden kvitterade Gustav Lundberg till 2-2 efter knappa fyra minuter med ett fint handledsskott. Sedan  drog Avesta på sig flera utvisningar och fick bland annat spela 3 mot 5 i 1,21 minuter. Ett bra boxplay gjorde Avesta höll tätt och sista tio jämnades spelet ut och "BK" hade bra chanser till ett ledningsmål. Nyström-Eriksson hade ett friläge och Jesper Gustavsson ett backskott i stolpen.

Efter en mållös förlängning, där Philip Andersson var närmast mål, drog hemmalaget det längsta strået i straffavgörandet, med rutinerade Anders Romegård som den ende som hittade rätt.

Avestas straffskyttar Jakob Karlsson, Hampus Mattsson och Tony Nyström hade ingen lycka i avsluten. Typiskt för Matsson var att han fick se sin straff träffa stolpen.
-Det är olyckligt, säger Hampus som tycker att man kan ta med sig farten från de två första perioderna till premiären på fredag.

Efter fyra träningsmatcher (en seger och tre förluster) väntar hemmapremiär på fredag mot Älvdalen.
-Det ska bli kul att tävla om poängen. Hoppas alla är laddade, så ska vi ge de en bra match. Hemmamatch med publik, det kommer bli kul, säger Hampus Mattsson.

Sala HK-Avesta BK 3-2 e. str (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (4.32) Hampus Wiklund (Zacarias Ridderstam, Oliver Ahlberg), 1-1 (9.10) Jonatan Lundqvist, 1-2 (11.46) Philip Andersson(Jakob Karlsson, Filip Ström)
Tredje perioden: 2-2 (3.58) Gustav Lundberg (Adam Landén)
Straffar: 3-2 GWS Anders Romegård
Utv: Sala: 2x2. ABK: 4x2
Skott: 31-43 (12-12, 9-19, 8-10, 2-2)
Publik: ca 50

Avesta BK i Sala ishall: Lucas Johansson (Samuel Eriksson)-Filip Ström, Isak Rundblad, Viggo Meerits, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Tony Nyström Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Erik Lindgren, Edvin Karlsson-Cristopher Gustafsson

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02