A-lag

IFK Ore-Avesta BK 2-4
2019-10-22 21:55
Oscar Axberg: "Vi är det bättre laget". FOTO: Fredrik Brokmark.

Avesta BK fick med sig tre poäng från bortamatchen mot IFK Ore. Trots att Avesta vann skotten med 34-15, stannade segersiffrorna vid 2-4.

-Det är inte den bästa matchen vi gjort. Jag tycker vi är det bättre laget. Vi vinner matchen och tar tre poäng. Det är det som är det viktiga, säger Avestas center Oscar Axberg efter lagets fjärde seger av fem möjliga.

Avestas Emil Modig, gjorde sitt tredje mål för säsongen, när han gav Avesta ledningen med 0-1 efter dryga åtta minuter.

-Vi är det bättre laget och skapar de bästa målchanserna, och de har bra tre skott på målet, säger Oscar Axberg, om den första perioden.

Ore som inlett serien svagt, höjde sig i den andra perioden. Samtidigt som ABK hade fortfarande svårt att göra mål på sina chanser, säger Axberg.

-De har inte så många skott på mål då heller, med de rycker upp sig lite grann och får dit någon puck. Vi hade jättemånga lägen i slutet av perioden. Men det är det sista som saknas, så tycker jag det såg ut hela matchen. Vi lär träna på lite avslut.

Avestas segerryck kom sista tio minuterna av den tredje perioden, när man gick fram till 2-4, efter mål av Axel Dalén och Niklas Hero.

-Vi kan jämföra den här matchen med den mot Vansbro. Vi sänker oss ner en nivå. Vi kan mycket bättre än så här, säger Oscar Axberg, som menar att man måste skärpa sig till fredagens hemmamatch mot Björbo.

-Vi ska höja oss några nivåer då, helt klart. Jag tror Björbo är ett mycket bättre lag än vad Ore är. Det gäller att vi höjer oss rejält till den matchen om vi ska ta några poäng där.

IFK Ore-Avesta BK 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

Målen: 0-1 Emil Modig, 1-1, 2-1 Emil Arvidsson, 2-2 Nicolas Ridderstam, 2-3 Axel Dalén, 2-4 Niklas Hero.

Avesta BK i Furudal Hockeycenter: Marcus Dahlström (Hampus Nordgren)-Johan Palola, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Keegan Pruden-Anton Wenngren, Gustaf Hermansson, Nicolas Ridderstam, Oscar Axberg, Emil Modig-Samuel Bjurling, Gustav Jensen, Alex Ahlbäck, Axel Dalén, Zackarias Ridderstam-Anton Block, Viggo Meerits.