J20

J20. Inga poäng efter ny förlust
2022-10-26 23:37
Det ville sig inte för Avesta i mötet Ludvika/Smedjebacken. I förgrunden ABK:s Felix Lilja (#11). Foto: Niklas Bergström..

J20-laget förlorade andra matchen för säsongen när onsdagskvällens bortamatch mot Smedjebacken HC/Ludvika, slutade 8-5 (3-1, 1-2, 4-2).

-Det var en typisk veckomatch, och vi var inte riktigt påkopplade, säger assisterande tränaren Albin Hurtig, i ett sms.

A-lags meriterade ABK-forwarden Isac Ihrfors gav Avesta ledningen med 0-1 efter dryga sju minuter. Men innan första perioden var slut, hade Ludvika/Smedjebacken vänt till 3-1. Avesta fick sedan resten av matchen jaga i underläge, utan att lyckas komma ikapp. Noterbart är William Johansson gjorde mål för tredje matchen i rad. Det betyder att han toppar den interna poäng ligan med sju poäng (4+3). I övrigt var det många spelare som inte kom upp i sin normala kapacitet.

-Ganska svag insats igenom hela matchen, betygsätter Albin Hurtig ”BK:s” prestation.

I nästa omgång, som spelas på lördag, väntar Falu IF i Avestahallen.

Ludvika HF/Smedjebacken-Avesta BK 8-5 (3-1, 1-2, 4-2)

Målen: 0-1 Isac Ihrfors, 1-1 Johan Eriksson, 2-1 Ville Melin, 3-1 Jesper Borjse Dahlström, 3-2 Elias Malmberg, 4-2 Felix Boström, 4-3 Isac Ihrfors, 5-3 Isac Dahlman, 5-4 Villiam Lederud, 6-4 Isak Dahlman, 6-5 William Johansson, 7-5 Isak Dahlman, 8-5 Adam Högman.

Utv: Ludvika/SHC: 5x2 Avesta: 6x2.

Skott: 36-38 (12-13, 10-13, 14-12)

Avesta BK i ABB-hallen: Markus Mattsson (Emil Rautsila)-Pontus Bergström, Olle Westlund, Felix Lilja, William Johansson, Wiggo Karlsson Englöf-Viktor Lyckman, Robin Leid, Albin Engström, Viktor Eliason, Isac Ihrfors-Simon Dahlén, Elias Malmberg, Casper Harjula, Villiam Lederud.