J18

J18 division 1. Irriterat när Avesta förlorade mot Falu IF
2023-01-29 22:22
Avesta BK:s Fred Ingesson var märkbart besviken över domarinsatsen i förlustmatchen mot Falun. Foto Mathias Rautsila.

Söndagskvällens J18-match mellan Falu IF:2 och Avesta BK slutade med 5-3 till Falun.

-Jag tycker vi gör en okej insats. Men vi blir griniga på domaren, som inte var bra, säger ABK:s Fred Ingesson, på telefon en stund efter slutsignalen.

För att ta fram en klyscha: Man vinner inga matcher på utvisningsbänken. Mycket av snacket efter matchen, var att ABK inte var nöjda över domarinsatsen. För i den tredje perioden avgjorde hemmalaget med tre raka powerplay mål.

Falun tog tidigt ledningen med 1-0. I den andra perioden ökade FIF på till 2-0, som också var ställningen efter fyrti minuter. Avestas Villiam Lederud gjorde liv i matchen när han reducerade till 2-1 efter tre minuter i slutperioden.

-Vi har absolut lägen, och var med i matchen då, och jag tycker att vi spelade vi är bättre än de. Domaren tappar matchen, och disciplinen talar inte för att vi ska hålla oss uppe helt enkelt, säger Fred Ingesson.

Men hemmalaget gjorde tre raka mål i powerplay fram till 5-1. Då hjälpte det inte att vi putsade till siffrorna till 5-3, efter mål av Linus Vallin (i spel tre mot fem!), och Villiam Lederud.

-Vi lyckades göra mål i boxplay men kommer inte ikapp riktigt.

Finns det något positivt som ni kan ta med er från matchen?

-Jag vet inte. Vi gjorde mål i powerplay. Och så var det bra vi höll oss från slagsmål, säger Ingesson som var märkbart irriterad över domarinsatsen.

16-årige Fred Ingesson gör sin första säsongen i Avesta BK, efter tidigare spelat i Vallentuna.

-Jag trivs jättebra och vi har en bra sammanhållning. Killarna tar hand om mig, säger han om sina lagkamrater.

I en haltande tabell ligger Avesta kvar på femte plats.

I nästa omgång, nästkommande söndag väntar hemmamatch mot mittenlaget IFK Ore.

J18 Division 1B Västra. Falu IF 2-Avesta BK 5-3(1-0, 1-0, 3-3)

Första perioden: 1-0 (3.43) Andreas Eriksson (Neo Andersson, Sebastian Lindblom).

Andra perioden: 2-0 (10.41) Charlie Forslund (Måns Henningsson, Neo Andersson)

Tredje perioden: 2-1 (3.11) Villiam Lederud, spel fyra mot fem, 3-1 (7.42) Måns Henningsson (Andreas Eriksson, Jon Axforsen), spel fem mot fyra, 4-1 (16.45) Neo Andersson (Sebastian Lindblom, Charlie Forslund) spel fem mot tre, 5-1 (17.11) Hampus Moberg (Elias Hedlund, Oliwer Svensson) spel fem mot tre, 5-2 (17.52) Linus Vallin (Oskar Skog) spel tre mot fem, 5-3 (18.30) Villiam Lederud (Elias Malmberg, Robin Leijd)

Skott: 41-38 (9-15, 13-11, 19-12)

Domare: Tobias Johansson

Publik: 70 (Lugnets ishall)

Avesta BK i Lugnets ishall: William Anderstedt (Markus Mattsson)-Robin Leijd, Vladyslav Kolba, Villiam Lederud, Adam Elmgren, Elias Malmberg-Sebastian Lindkvist, Elias Berglund, Linus Vallin, Texas Löwdin, Isak Borggren-Fred Ingesson, Oskar Skog, William Olsson, Wiggo Karlsson Englöf, Felix Lilja.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26