J18

J18 bortabesegrade Säter med 4-3
2022-02-11 08:56
Avestas J18-lag drog längsta strået i bortamatchen mot Säters IF/SSIF. Arkivfoto: Sebastian Olander.

Igår, torsdag, gästade Avesta Kristinehovs ishall för match mot jumbon Säters IF/SSIF. ABK ryckte fram till en 4-0 ledning i början av andra perioden. Det bäddade för vinsten och lagets tredje raka seger. ABK-tränaren Joel Malmström, var relativt nöjd efter matchen, även om det finns en förbättringspotential.

-Tre poäng är tre poäng, och att hitta sätta att vinna matcher när vi inte kommer upp i nivå i 60 minuter, är också nyttigt för grabbarna, säger Malmström i ett sms.

Arwid Forsman fixade Avestaledning 0-1 efter dryga åtta minuter, efter det tog några minuter innan ”BK” kopplade ett grepp om matchen.

-Vi öppnar på ett bra sätt och fyra minuter in hittar vi in i matchen och jobbar som ett lag över banan. Vi skapar lägen framåt och låter dem ta avslut långt utifrån och vi låter ”Jonken” (William Anderstedt) få bra förutsättningar att se pucken från blad fram till mål. I slutet av första börjar vi tappa strukturen i egen zon och blir lite för stillastående och tittar på puck, konstaterade ”BK” tränaren.

På mindre än två minuter blixtrade Avesta till i upptakten av andra perioden, och drog ifrån till 0-4, efter två mål från Arwid Forsman och ett från Albin Bäckström. Sedan tappade vi spelet, samtidigt som Säter kunde reducera till 2-4 innan perioden var över.

-Vi öppnade perioden starkt, men efter vi utökat ledningen börjar vi slarva i egen zon och viljan att vinna varje situation finns inte riktigt där, vilket också visar sig bli straffbart.

Joel Malmströms manskap lyckades i sista perioden hålla ledningen, även om hemmalaget tilläts reducera till 3-4.

-Jag tycker jag vi höjer oss lite från mittenakten, och gör det som bestäms för att stänga matchen, Det finns en hel del mer att önska, sammanfattar Joel Malmström.

Onsdagen den 16 februari spelas nästa match, när Falu IF:2 väntar på bortais.

J18. Säters IF/SSIF-Avesta BK 3-4 (0-1, 2-3, 1-0)

Målen: 0-1, 0-2 Arwid Forsman, 0-3 Albin Bäckström, 0-4 Arwid Forsman, 1-4 Emil Tranback, 2-4 Gustav Björk, 3-4 Emil Tranback

Skott: 39-38 (11-14, 12-13, 16-11)

Utv: Säter: 3x2 Avesta: 6x2

Domare: Claes Sörebo

Publik: 75 (Kristinehovs ishall)

Avesta i Kristinehovs ishall: William Anderstedt (Wiggo Lundberg)-Olle Westlund, Carl Sörebo, Julian Winlöf-Palm, Arwid Forsman, Casper Harjula-Robin Leijd, Maksym Maiuk, Oskar Skog, David Johnson, Wiggo Englöf Karlsson-Pontus Bergström, Sebastian Lindkvist, Anton Eriksson, Albin Bäckström, Emil Eriksson-Jack Franzén -Olsson, Viliam Lederud.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38