J18

J20, divsion 1. Avesta starkast i mötet mot Häradsbygden
2020-02-01 15:45

Avesta BKs J20-lag stod för en helgjuten insats, när man på lördagseftermiddagen bortabesegrade serietvåan Häradsbygden SS med 3-5.

-Vi har verkligen hittat vårt spelsystem, och det vi har tränat in, det funkade verkligen bra idag, säger en av Avestas målskyttar Hampus Wiklund, kort efter slutsignalen.

Avesta hade skakat av sig storförlusten senast mot Strömsbro (1-8), och stod för en av säsongens bästa matcher. Hemmalaget hade skaffat sig ledningen med 2-1 efter en period, då kom Avestas tränartrojka med Pelle Svärd i spetsen, på hur man skulle få bukt med Häradsbygden.

-De ville lägga sina långa puckar upp på blå mot oss, men vi lyckades läsa av det och i andra och tredje perioden tog vi över matchen, säger Hampus Wiklund.

Andra periodens enda mål, var när Hampus Wiklund kvitterade till 2-2 efter drygt en minut.

Avestas ryckte i den tredje perioden fram till ledning 4-2, efter mål av Keegan Pruden och Erik Lindgren. Efter 12.21 åkte både Joakim Nordqvist och Zacarias Ridderstam ut på två minuter, och Häradsbygden fick således spela i fem mot tre.

-Det var extremt mycket press på oss i defensiv zon. Vi hade tre killar som bara stod där och stoppade alla puckar som kom. Det var ”Gurra” (Gustaf Hermansson), Alex (Ahlbäck) och ”Jocke” (Nordqvist), och Samuel Eriksson i målet, säger en nöjd Hampus Wiklund nöjd över både sin och lagets match.

-Det fungerade bra och jag försökte spela mitt eget spel så mycket som möjligt, och det funkade och jag fick bra hjälp. Det var en väldigt bra och jämn match, där vi hade övertag i vårt spel.

På lördag, väntar hemmamatch mot serieledande Malung.

J20, division 1. Häradsbygden SS-Avesta BK 3-5 (2-1, 0-1, 1-3)

Målen: 1-0 Albin Göransson, 1-1 Keegan Pruden, 2-1 Anton Nilsson, 2-2 Hampus Wiklund, 2-3 Keegan Pruden, 2-4 Erik Lindgren, 3-4 Gustaf Bjurhäll, 3-5 Zacarias Ridderstam.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47