J18/20
J20. Förlust i hemmamötet mot Häradsbygdens SS
2019-11-09 17:14
Avestas Edvin Karlsson i närkamp med Häradsbygdens backar. FOTO: Per Lindgren.

Avesta BK, får allt svårare att nå en tätposition i J20 division 1. Laget förlorade på lördagseftermiddagen hemmamötet mot Häradsbygdens SS med 3-6 (1-1, 1-4, 1-1).

-Vi är alltid dåliga i försvarsspelet. Vi hjälper heller inte Samuel (Eriksson) i målet heller, säger en besviken Edvin Karlsson, efter matchen.

Med 15 mål insläppta på de två senaste matcherna, behöver Avesta jobba med spelet i egen zon. Ändå såg det lovande ut till en början, när Leighton Desjarlis tidigt gjorde 1-0. I en jämn första period kunde sedan Häradsbygden kvittera till 1-1.

-Jag tycker vi börjar matchen bra, tappar försvarsspelet totalt sedan. De gör mål på våra misstag, konstaterar Edvin Karlsson.

För Häradsbygden gjorde något av ett matchavgörande ryck tidigt i andra perioden, när man gick fram till 1-4. I alla fall ett par av HSS mål kom efter ett tamt spel i egen zon. Edvin Karlsson vill då ge en passning till tränartrojkan.

-Vi snackade inget med varandra, och ingen säger något i båset vad vi behöver förändra.

Avesta tog ändå en timeout vid ställningen 1-4, för att stoppa blödningen.

-Vi sa att vi måste rycka upp oss i försvarsspelet, och börja sätta första passet snabbare, och inte åka och dribbla och sådana grejer, säger Edvin Karlsson om vad man pratade om.

Samuel Bjurling kunde reducera till 2-4 kort därefter. Men mycket av Avestas hopp om en vändningen grusades när Jack Ulander utökade till 2-5 innan perioden var över.

Trots förlusten försöker Edvin Karlsson att blicka framåt, kom kommande matcher.

-Det är bara att fortsätta kämpa. Vi är ett bra lag egentligen, och de är inte bättre än oss egentligen.

I nästa omgång väntar bortamatch mot suveräna serieledarna Malung.

Avesta BK-Häradsbygdens SS 3-6 (1-1, 1-4, 1-1)

Mål: Avesta: Leighton Desjarlis, Samuel Bjurling, Erik Lindgren Häradsbygden: Marcus Åberg, Daniel Eriksson, Albin Göransson, Filip Jarl, Jack Ulander, Gustaf Bjurhäll.

Isproblem2019-11-25 13:27
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47