A-lag

Ett steg närmare kvalserien - seger i Nynäshallen
2022-03-04 23:02
Jordan Caballero-Lindberg var en av förgrundsfigurerna mot Gävle GIK. Foto: Olov Lindgren

GÄVLE. Avesta BK kom snabbt igen efter strafförlusten mot Ockelbo och vann med säkra 6-2 borta mot Gävle GIK.

-Vi är det bättre laget, säger tvåmålsskytten Jordan Caballero-Lindberg kort efter slutsignalen.

Resultatet betyder Avesta fortfarande toppar förkvalserien med sju poäng efter tre omgångar. Tvåa ligger Häradsbygden med sex poäng efter samtidigt vunnit med klara 8-2 mot Ockelbo i Tegera Arena. Grupptrea är GGIK som står kvar på tre poäng, medans Ockelbo har två poäng.

Möjligheten finns redan på söndag ordna en biljett till kvalserien om det blir tre poäng mot Gävle i returen, och Häradsbygden samtidigt vinner mot Ockelbo.

-Det kommer inte bli svårt att ladda om till den matchen, säger Avestatränaren Janne Hammar.

-Det är upp till var och en av spelarna, säger Hammar som kommer lägga in en träning imorgon lördag.

Avestabossen var nöjd efteråt över både spelet och resultatet och tycker att man skulle avgjort i första perioden.

-Första tio är riktigt bra, sedan tappar vi spelet. Men vi kommer igen och följer vår gameplan.

Segern var rättvis då ABK var det genomgående bästa laget. Tony Nyström Eriksson visade vägen med att trycka in 0-1 tidigt i första perioden. Hemmalaget kvitterade visserligen till 1-1 kort efter, men det var ABK som hade hand om dirigentpinnen. Jordan Caballero-Lindberg ordnade 1-2 innan första perioden var över. Sedan kontrollerade man tillställningen. Inför tredje perioden hade ABK en 3-1 ledning som man aldrig släppte. Backen Jesper Gustafsson kunde definitivt avgöra matchen med att skicka in 2-5 i tom kasse när GGIK plockat målvakten med dryga två minuter kvar.

-Jag tycker vi har kontroll på matchen förutom några dippar, säger Caballero-Lindberg och fortsätter:

-Jag tycker att det var en ganska enkel vinst.

Jordan blev tvåmålsskytt i Nynäshallen med att först göra viktiga 2-1 i slutet av första perioden, och sedan också sätta punkt på tillställningen med sitt 6-2-mål i slutminuten.

-Ibland har man tur att få in en kasse eller två, säger han ödmjukt.

Matchen i Nynäshallen mot hemmastarka GGIK inleddes i högt tempo med chanser åt båda håll. Jordan Caballero-Lindberg hade ett par bra lägen, innan han efter knappa fyra minuter låg bakom Avestas ledningsmål till 0-1. Tillsammans med Niclas Hero och Tony Nyström Eriksson tryckte kedjan hårt på framåt innan sistnämnde kämpade in pucken i nät bakom Alexander Flink.

-Skönt att vi gör första målet. Det sätter någon slags nivå på laget att vi vill vinna, säger Jordan.

ABK satte direkt hemmalaget under kraftig press vilket föranledde Gävletränaren Kristian Nervik att ta en timeout efter 6.46., vilken snabbt gav effekt. Det dröjde bara 29 sekunder innan GGIK kvitterade till 1-1 när Manne Mattisson fick se sitt höstlöv leta sig i mål bakom Lucas Johansson.

-Det är väl lite slarv, men jag tycker vi reder upp det ganska bra, menade Caballero-Lindberg.

Hemmalaget fick förnyad energi efter målet och täppte til ytorna för ABK som hade  svårt komma till målchanser.  Avesta lyckades dock jobba sig in i matchen och tog ledningen på nytt efter 15.10 när Jordan Caballero-Lindberg var först på Heros retur fram till 1-2.

-Jag tycker att vi är lite bättre i första perioden, sammanfattar Janne Hammar som tyckte man sedan tappade spelet i andra.

Mellanronden bjöd stundtals på ostrukturerad hockey med mycket kamp längs sargerna och inget skönspel.

-Vi blir lite passiva i vårt spel. Vi står still och tittar och sedan agerar, i stället för tvärtom, säger Hammar.

ABK var ändå snäppet bättre och kunde öka på ledningen till 1-3 när backen Filip Ström hittade rätt precis efter Linus Bergander kommit in från utvisningsbänken. Avesta hade bra kontroll på händelserna och GGIK hade svårt skapa de riktigt farliga chanserna. Närmast var Adam Lööf som prickade utsidan av stolpen efter 39.58.

Jordan Caballero-Lindberg kände sig lugn inför sista tjugo med en 3-1-ledning i ryggen.

-Inför tredje sa vi att vi  generellt hade kontroll på matchen, men vet att vi har några växlar till och behöver komma upp i nivå när det blir tightare matcher.

Avesta BK ökade på till 1-4 efter dryga två minuter genom ett fint anfall där Jakob Karlsson satte pucken i nät. Ett anfall Janne Hammar ville se mer av i matchen.

-Det var spel från egen zon, vi kommer flygande med fart genom mittzon som vi vill göra.

Men hemmalaget gav sig inte och efter att Johan Börjesson knappa två minuter senare varit först på en målvaktsretur och reducerat 2-4 blev det match igen. Spelet öppnade upp sig och båda lagen hade bud på mål.

-Lucas (Johansson) gör några fina räddningar. Vi krånglar till det och de får vända på röda och komma till anfall, säger Hammar.

Matchen stod och vägde och hemmalaget gjorde sitt yttersta för att få närkontakt.

Caballero-Lindberg var ändå inte alltför orolig att man skulle tappa matchen.

-Det blir llte nerver efter det, för det är bara två mål ifrån. Vi behövde få in en till för att vara säkra. Men jag tycker vi har ganska bra kontroll och jag var aldrig nervös.

ABK krigade och slet i försvarsarbetet, vilket bland annat symboliserades när Viggo Meerits slängde sig och täckte skott. Sista tio spelade Avesta på resultatet och försökte ha pucken framför sig och inte låta hemmalaget komma in framför mål.

Hemmalaget fick chansen till reducering när Nicklas Hero åkte ut för tripping efter 12.52, men närmare än ett skott virket kom inte hemmalaget.

Sista fem av perioden spelade ABK rutinerat när man höll pucken inom laget i anfallszon och lät klockan göra jobbet. När Gävle väl lyckades komma in i anfallszon var ABK väl samlade framför Lucas Johansson. Med knappa två minuter kvar tog GGIK ut målvakten men då skickade Jesper Gustafsson in 2-5 i tom kasse.

I slutminuten kom också 2-6 från Caballero-Lindbergs klubba.

Avesta har nu chansen redan på söndag fixa en plats i kvalserien om det blir seger i returen mot GGIK, samtidigt som Häradsbygden vinner mot Ockelbo.

-Det ser ganska ljust ut. Vi går för tre poäng på poäng på söndag, avslutar Jordan Caballero-Lindberg.

Gävle GIK-Avesta BK 2-6 (1-2, 0-1, 1-3)

Första perioden: 0-1 (3.56) Tony Nyström-Eriksson (Niclas Hero, Filip Ström), 1-1 (7.15) Manne Mattisson (Niclas Larsson, ATle Lunaas-Isberg), 1-2 (15.10) Jordan Caballero-Lindberg (Niclas Hero, Gustav Åman).

Andra perioden: 1-3 (11.53) Filip Ström (Tony Nyström Eriksson).

Tredje perioden: 1-4 (2.45) Jakob Karlsson (Hampus Mattsson, Philip Andersson), 2-4 (4.16) Johan Börjesson (Jonas Andersson, David Nordström), 2-5 (18.52) Jesper Gustafsson (ENG), 2-6 (19.30) Jordan Caballero-Lindberg (Niclas Hero, Tony Nyström Eriksson).

Skott: 31-28 (9-14, 9-7, 13-7)

Utv, GGIK: 3x2. ABK: 2x2

Domare: Edvin Flygar.

Publik: ca 100 (Nynäshallen)

Gävle GIK: Alexander Flink (Felix Englund)-Alexander Bergman, Niclas Larsson, Manne Mattisson, Atle Lunaas-Isberg, Victor Barrögård-Max Nilsson, Adam Lööf, Johan Börjesson, Jonas Andersson, David Nordström-Linus Bergander, Gustav Ellebo, Klas Bergander, Isak Sund, Marcus Piipla-David Hjorth, Robbin Pyykö Sandblom, William Jansson, Viktor Jansson, Pontus Edman.

Avesta BK: Lucas Johansson (Jesper Larsson)-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Hampus Mattsson, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Joel Hedin, Filip Ström, Jordan Caballero-Lindberg, Niclas Hero, Tony Nyström-Eriksson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Emil Millberg, Edvin Karlsson, Martin Hällströmer-Isac Ihrfors, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Viktor Eliasson, Viggo Meerits.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02