A-lag

Stryk i träningsmatchen mot Smedjebacken
2021-09-15 22:49
Filip Ström var tillbaka i ABK tröjan efter två säsonger med spel i Borlänge HF. I bakgrunden syns backpartnern Joel Hedin. Foto: Lena Hallström.

I nya matchdräkter visade Avesta BK upp sig inför hemmapubliken på onsdagskvällen, när Smedjebacken HC stod för motståndet i säsongens andra träningsmatch. Matchen slutade med förlust 2-5 (0-3, 1-0, 1-2). Samma siffror som när lagen möttes i slutet av augusti. En som var besviken över lagets prestation, var hemmabacken Filip Ström.

-Jag tycker att vi kunde gjort det bättre idag, nu när vi har slipat på saker sedan förra matchen, säger 19-åringen.

Avesta höll emot i fem minuter, men sedan handlade det mesta i första perioden om Smedjebacken som visade varför kan spelar i en högre division än ABK. Hemmalaget kan tacka målvakten Lucas Johansson för att man bara låg under med 3-0 efter en period. Redan innan halva perioden var spelad lyste 0-3 på resultattavlan. Ofta blev ABK-spelarna stillastående i egen zon. Utan att behöva spela på topp visade SHC upp ett passningsspel som Avesta inte kunde mäta sig med.

Besvikelsen hos tränaren Janne Hammar gick inte att ta miste på, över att man inte höll sig till den matchplan man hade pratat om före matchen,

-Vi bjuder på två mål. Vi hade pratat om aggressiviteten, och ofta är det vi spelar efter eget huvud, och gör inte alls det vi pratat om. Att vi blir stillastående kan bero på att man är bekväm.

I Avesta var Tony Nyström den som var mest skottvillig, men sällan var det avsluten kom från riktigt farliga lägen. Även hade Jakob Karlsson ett bra skottläge, som ”gamle” ABK-bekantigen Marcus Dahlström kunde parera i SHC kassen.

Filip Ström, tycker att man inte ska dra alltför stora slutsatser av matchen, och att han för egen del säger det finns mer att hämta. Ändå hade han hoppats att en del saker man tränat på i efter förra matchen mot Smedjebacken, skulle fallit bättre ut.

-Vi har slipat på grunderna på defensiven, och lite med den offensiva pressen

I den andra perioden jämnade Avesta ut spelet, samtidigt som Smedjebacken gick ner i tempo. Periodens enda mål kom efter 6.26, genom hemmalagets Viggo Meerits, när han reducerade till 1-3. Janne Hammar, tycker att mellanperioden, var lagets bästa, men att man i övrigt underpresterade.

-I andra perioden tycker jag vi var bättre än dem, helt klart. Då åker vi skridsko, är aggressiva och bor i deras zon, och får fast dem gång på gång. Hampus Mattsson är bra i den perioden, och det måste alla vara. Men sedan har vi fyrtio minuter som vi inte kommer upp i nivå, och gör inte alls det vi pratar om. Tjugo minuter godkänt idag.

Första sex, sju minuterna av den tredje perioden parkerade Smedjebackens i Avestas zon. Men en Lucas Johansson var omutlig i hemmakassen. När ABK fick ett powerplay efter åtta minuter, behövde man inte många sekunder, innan Hampus Mattsson helt omarkerad kunde vispa in reducering till 2-3, efter Gustav Åman stått för framspelningen. Glädjen blev dock kortvarig, när SHC:s Stefan Emesjö, fick iväg ett skott som slank förbi Lucas Johansson, 2-4 efter halva perioden.

-Vi var lite på gång efter 2-3, men sedan gör de 2-4 och då tappar killarna lite geist. Jag tycker att vi nästan bjuder på fyra av fem mål, och det funkar inte, säger Janne Hammar, som ändå tyckte att man var närmare Smedjebacken i den här matchen, än vid förra mötet lagen mellan.

-Ja, det tycker jag. Men jag hade hoppats att vi skulle vara ännu närmare.

Filip Ström som efter några säsonger med spel i Borlänges juniorlag, nu är tillbaka i fadershuset, tycker han gjorde en godkänd match i sin återkomst.

-Det kändes hyfsat. Det är fortfarande försäsong och vi har inte kommit in riktigt in i det. Det kommer på plats snart, säger ABK:s #8, som tror att ABK blir att räkna med, när seriespelet tar sin början om dryga två veckor.

-Vi har sikte på att gå upp, och vi har nog förutsättningar när man tittar på laget, säger han.

Ny hemmamatch väntar redan på söndag kl 16.00, när Sala står för motståndet.

Avesta BK-Smedjebackens HC 2-5 (0-3, 1-0, 1-2)

Första perioden: 0-1 (5.26) Stefan Emesjö, 0-2 5/4 (7.18) Leon Larsson (Kalle Andersson, Carl Olsson), 0-3 (8.44) Anton Hammargård.

Andra perioden: 1-3 (6.26) Viggo Meerits (Isak Rundblad, Hampus Mattsson).

Tredje perioden: 2-3 5/4 (8.10) Hampus Mattsson (Niclas Hero, Gustav Åman), 2-4 (9.53) Luca Kosmac (Linus Carlsson), 2-5 (12.20) Leon Larsson (Stefan Emesjö).

Utv: ABK: 3x2, 1x5, 1x20 SHC: 3x2

Skott: 20-48 (6-20, 6-15, 8-13)

Domare: Fredrik Hermansson

Publik: Ca 75 (Avesta ishall)

Avesta BK: Lucas Johansson (Jesper Larsson)-Joel Hedin, Filip Ström, Edvin Karlsson, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustavsson, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Hampus Wiklund, Isak Rundblad, Viggo Meerits, Cristopher Gustafsson, Julian Vinlöf-Palm-Oliver Ahlberg.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09