Måndagen 4 oktober kl 18.30 börjar bingon i Avestaparken
J20
Komfortabel seger mot Säters IF/SSIF
2021-10-23 16:48, J20
BILDEN: Avestas #12 Oliver Ahlberg jobbar hårt bakom Säterkassen. Foto: Olov Lindgren

J20 Division 1 Västra B.

AVESTA. Efter två raka förluster kom säsongens tredje seger för Avesta BK. Gästande Säters IF/SSIF hade inte mycket att sätta mot ABK som vann med klara 10-5 i Avestahallen.

-Vi gör en helt okay match, säger Avestabacken Oliver Ahlberg i andrafemman.

A-lag
Avesta tappade segern i tredje perioden
2021-10-22 23:54, A-lag
Avesta vann skotten mot Ludvika, men förlorade matchen med 5-3. På bilden Philip Andersson med ett avslut mot Viktor Henriksson i Ludvikamålet. Foto: Per Lindgren.

Avesta BK hade ledningen med 0-3 i bortamötet mot Ludvika HF Lightning efter drygt halva matchen. Trots det det kunde hemmalaget vända till 5-3, och därmed åsamka ABK första förlusten i serien.

-Vi talade om det igår. Vi har inte tävlat på träningarna, och vi visste att Ludvika är ett lag som tävlar. Jag tyckte vi inte riktigt köpte in på det idag, och tävlar. De har inget större spel, men de tävlar och kör, och spelar lite halvgrisigt. Jag tycker det är det vi förlorar på idag, säger ABK-tränaren Jan Hammar efter förlusten.

A-lag
Gustav Åman inför Ludvika
2021-10-21 20:03, A-lag
"BK"-backen Gustav Åman har noterats för 0+1 på de inledande tre seriematcherna. Foto: Per Lindgren.

Hemsidan tog en liten pratstund med en av lagets mest rutinerade spelare, trots sina unga 24 år, Gustav Åman, inför fredagens toppmöte borta mot Ludvika. Båda lagen har inlett seriespelet övertygande, i alla fall sett till poängskörden.

-Det blir lite som en seriefinal, så det ska bli roligt, säger den spelskicklige backen.

A-lag, 21/10 20:03
Isschema, 18/10 10:57