J18

J18 1B Västra. Storseger mot Säters IF.
2023-02-12 19:21
Texas Lövdin jublar efter gett Avesta ledningen med 1-0. Foto: Per Lindgren.

J18-laget gjorde vad de skulle mot jumbolaget Säters IF. Avesta vann med klara 9-3 och ligger kvar på femte plats i en haltande tabell.

-Jag tycker vi spelade bra hockey idag, säger en av hemmalagets målskyttar, Texas Lövdin en kort stund efter slutsignalen.

Matchen inleddes med ett ställningskrig, men efterhand tog ABK tag i spelet och efter dryga tolv minuter fick man en ”lidnersk knäpp” med tre mål på 1.05. Den som inledde målskyttet var Texas Lövdin efter 12.25.

-Han (Wiggo Karlsson Englöf) stod och letade läget och då såg han mig, och det vart ett direktskott och den gick i mål.

Är det ofta du gör sådan typ av mål?

-Jag försöker i alla fall, och idag hade jag tur, säger 16-åringen, som menade att laget gjorde en godkänd första period.

-Det såg väl helt okej ut, men det kunde vart bättre, säger han om första tjugo, som slutade 3-1.

Likt den första perioden, gjorde man tre mål på kort tid, i den andra. Men den här gången behövde man hela 1 minut och 20 sekunder, för att dra ifrån till 6-1, efter mål från Isak Borggren och Elias Malmberg två gånger om.

-Det var d-a snyggt. Han är bra på att styra, Isak, berömmer Texas Lövdin om Borggrens 4-1 mål som var matchen snyggaste, när han styrde in pucken med känsla några decimeter över isen, efter Vladyslav Kolbas skott från blå.

Vi kontrollerade matchen, och efter 7-2 inför tredje var förstås segern i hamn.

-Den andra perioden var också helt okej, jag tycker vi gör det bra.

Slutresultatet skrevs såsmåningom till 9-3, där en av tredje periodens målskyttar var Loke Hedlund, som därmed gjorde ett hattrick.

Noterbart är att Avesta ställde upp med tre debutanter; 14-åringarna Lukas Albertsson och Felix Pettersson, och den ett år äldre Wiggo Norberg. Dessutom var det bara den andra matchen för målvakten Algot Forsman, 16.

-De gjorde det d-a för att vara sina första matcher. Algot var också d-a bra, säger Lövdin, som själv var hyfsat nöjd med sin egna insats mot Säter.

-Den var helt okej men jag tycker jag kunde gjort det lite bättre.

Nu återstår det bara tre matcher, där laget kommande söndag bortamöter serietrean Orsa.

-Jag tror vi har en ljus fortsättning resten av säsongen, säger Texas Lövdin, inför avslutningen.

Text: Per Lindgren

J18 1B Västra. Avesta BK-Säters IF/SSIF 9-3 (3-1, 4-1, 2-1)

Målen: 1-0 Texas Löwdin, 2-0, 3-0 Loke Hedlund, 3-1 Johan Andersson, 4-1 Isak Borggren, 5-1, 6-1 Elias Malmberg, 6-2 Anton Lindqvist, 7-2 Kevin Wiklund-Risberg, 7-3 Joel Karlsson, 8-3 Loke Hedlund, 9-3 Viktor Lyckman

Utv: ABK: 3x2 Säter: 5x2

Skott: 51-36 (18-17, 20-9, 13-10)

Domare: Ola Rosén.

Publik: Ca 75 (Avestahallen)

Avesta BK: Algot Forsman (Markus Mattsson)-Robin Leijd, Vladyslav Kolba, William Olsson, Linus Vallin, Lukas Albertsson-Felix Pettersson, Fred Ingesson, Wiggo Karlsson Englöf, Texas Lövdin, Isak Borggren-Viktor Lyckman, Elias Berglund, Elias Malmberg, Loke Hedlund, Albin Bäckström-Kevin Wiklund-Risberg, Adam Elmgren, Wiggo Norberg.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38