J18

J18. Bortaseger mot IFK Ore
2022-12-04 20:58
Casper Nilsmats storspelade i segermatchen mot IFK Ore. Foto: Nicklas Bergström.

Under söndagen kom andra raka segern för Avestas J18-lag när man bortabesegrade IFK Ore med 5-2. En av Avestas matchvinnare, var målvakten Casper Nilsmats, som gjorde 31 räddningar.

-Jag tyckte vi gjorde en bra match, och spelade det vi tränat på, och spelade bra som lag, säger den 15-årige keepern i ett sms.

ABK fick en perfekt start på matchen när Linus Vallin redan efter dryga två minuter gjorde 0-1. Halvvägs in i första perioden, dubblerade sedan Villiam Lederud ledningen fram till 0-2.

Även om vi hade skaffat oss en tvåmålsledning, så hade vi svårt att komma igång.

-Det var lite segt med skridskoåkningen i början, men det fixade sig i tredje perioden, säger Casper.

I den andra perioden fortsatte den Hedemora SK fostrade Nilsmats spika igen, samtidigt som Elias Berglund spädde på bortaledningen fram till 0-3.

Efter det att lagen gjort varsitt mål under första tio minuterna av tredje ”perren”, blev det lite nerv i matchen när Ore reducerade till 2-4 (56.40). Pontus Bergström kunde dock spika slutresultatet till 2-5, med 17 sekunder före tredje periodens slut.

-Jag tyckte matchen som helhet var bra, och det var skönt att det räckte hela vägen, säger en nöjd Casper Nilsmats.

Vinsten betyder att Avesta konsoliderade sin femte plats i en haltande tabell.

I nästa omgång, söndagen den 11 december väntar bortamatch mot Säters IF/SSIF.

Text: Per Lindgren.

J18 Division 1. IFK Ore-Avesta BK 2-5 (0-2, 0-1, 2-2)

Målen: 0-1 Linus Vallin, 0-2 Villiam Lederud, 0-3 Elias Berglund, 1-3 Maksim Kolnekov, 1-4 Robin Leijd, 2-4 Maksim Kolneov, 2-5 Pontus Bergström.

Utv: Ore: 10x2 ABK: 6x2

Skott: 33-43 (10-13, 12-16, 11-14)

Avesta BK i Furudal Hockeycenter: Casper Nilsmats (William Anderstedt)-Robin Leijd, William Grönstrand, Villiam Lederud, Linus Vallin, Pontus Bergström-Vladyslav Kolba, Fred Ingesson, William Olsson, Texas Löwdin, Philip Vahlström-Elias Bergstlund, Gustav Rautsila, Oskar Skog, Loke Hedlund, Isak Berggren.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26
J20 vinnare igen2019-11-23 18:47