J18

Seger på nytt mot IFK Ore/Vansbro AIK
2022-02-06 19:01
Joel Malmström gillade vad han såg av sitt lag mot Ore/Vansbro. Arkivfoto: Sebastian Olander

J18 Division 1B. Andra matchen mot IFK Ore/Vansbro AIK på fem dagar betydde också andra raka segern.

-Jag tycker vi gör en bra match större delen av de sextio minuterna, säger tränaren Joel Malmström i ett sms efter 10-4-segern i Furudals Hockeycenter.

-Återigen en vinst där lagarbetet ligger till grund för de tre poängen.

Avesta hade ledningen efter två perioder med 4-2, men Malmström var inte riktigt nöjd hur laget agerade.

-Vi blir lite nonchalanta när vi märker att det går lätt och håller oss inte till det vi sagt.

I tredje perioden höll man ihop spelet på ett bättre sätt, spelade mer disciplinerat, och kunde göra sex mål och inkassera säsongens första tvåsiffriga seger.

-Vi hittar tillbaka till vårat spel och spelar pucken i anfallszon och får det att släppa framåt vilket känns riktigt bra, framförallt för självförtroendet.

Två av huvudaktörerna var centern Albin Backström och RW Viliam Lederud från U15-laget.

-De kliver in och tar för sig. Jag tycker de gör riktigt bra trots åldersskillnaden, säger Malmström om Bäckström som gjorde ett mål och en assist, och Lederud som svarade för fyra mål.

Avesta har chansen till tredje raka segern på torsdag när tabelljumbon Säters IF/SSIF väntar i Kristinehovs ishall.

IFK Ore/Vansbro AIK-Avesta BK 4-10 (0-1, 2-3, 2-6)

Första perioden: 0-1 (4.32) Viliam Lederud (Anton Eriksson). Andra perioden: 1-1 (2.39) Rasmus Orenäs (Isac Kilstadius) spel fem mot fyra, 1-2 (3.04) Casper Harjula (Robin Leijd) spel fyra mot fem, 1-3 (6.39) Viliam Lederud (Maksym Maluk, Robin Leijd), 2-3 (15.52) Isac Kilstadius (Samuel Nissas, Joel Lysén Paulsen), spel fem mot fyra, 2-4 (17.17) Albin Bäckström (Jack Franzén Olsson, Robin Leid). Tredje perioden: 2-5 (7.51) Olle Westlund (Arwid Forsman, Wiggo Karlsson Englöf), 3-5 (8.53) Rasmus Orenäs, 3-6 (9.20) Jack Franzén Olsson (Albin Bäckström), 3-7 (9.37) Anton Eriksson (Olle Westlund, Emil Eriksson), 3-8 (14.39) Viliam Lederud (David Johnson, Carl Sörebo) spel fem mot fyra, 3-9 (16.15) Emil Eriksson (Olle Westlund, Anton Eriksson), 4-9 (18.09) Rasmus Orenäs (Isac Kilstadius) spel fyra mot fem, 4-10 (18.55) Viliam Lederud (Albin Bäckström)

Skott: 16-41 (6-19, 5-14, 5-8)

Utv, Ore/Vansbro: 1x20, 9x2. Avesta: 1x20, 1x5, 4x2.

Domare: Per Kansell

Publik: (Furudals Hockeycenter)

Avesta BK: Markus Mattsson (Wiggo Lundberg)-Sebastian Lindkvist, Pontus Bergström, Oskar Skog, David Johnson, Jesper Nordlund-Maksym Maluk, Robin leijd, Jak Franzén-Olsson, Albin Bäckström, Viliam Lederud-Carl Sörebo, Olle Westlund, Emil Eriksson, Loke Hedlund, Anton Eriksson-Wiggo Karlsson Englöf, Arwid Forsman, Casper Harjula.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38