J18

J18 division 1. Avestaseger i Borlänge Ishall
2020-11-08 17:13
Wiggo Lundberg inkasserade en seger i första matchen i J18. Foto: Privat.
J18 division 1. I en målrik tillställning vann Avesta BK bortamatchen mot Kvarnsvedens GoIF med 8-6. I Avesta gjorde målvakten Wiggo Lundberg sin första seriematch och noterades för 75,00 i räddningsprocent.

Efteråt var han ganska nöjd över sin egen insats.

-Första och andra perioden var det ganska acceptabelt, men efter halva tredje perioden känner jag att kan prestera mycket bättre än vad jag gjorde.

Avesta låg hela tiden i förarsätet i målprotokollet och hade en till synes säker ledning med 6-3 med mindre än 12 minuter kvar av tredje perioden. Men Kvarnsveden gav sig inte och hade knaprat in till ett uddamålsunderläge (6-7) med 3.47 minuter kvar av perioden.

-Det var många slarviga mål jag släppte in, som nästan kostade oss segern, säger en självkritisk Wiggo Lundberg som fick lämna kassen efter Kvarnsvedens sjätte mål efter fått en skridsko på handen.

-Det var en mix av det och att Hero tog beslutet att byta ut mig.

Jesper Larsson fick sedan avsluta matchen i kassen och höll nollan samtidigt som Oliver Ahlberg ökade på till 6-8 i tom kasse.

-Jesper gör det bra och vi kommer ut med vinsten.

Wiggo Lundberg, som kom från IFK Mariehamn inför säsongen och går på Hockeygymnasiet, gjorde debut i seriesammanhang i J18 efter tidigare spelat en träningsmatch. Han medger det var en viss anspänning före matchen.

-Det var lite pirrigt, men när jag kom in i det så släppte det och kändes bra.

Efter solid insats i första perioden och delar av andra var ABK på väg mot en bekväm seger med en 4-1-ledning i ryggen.

-I första perioden spelade vi riktigt bra, men sedan började vi slappna av när vi leder med 4-1 och de får lite fler farliga chanser.

I tredje tappade Avesta sitt spel från början av matchen och det blev ostrukturerat spel från båda lagen.

-Det blir ganska katastrofalt och vi spelade lite raggarhockey.

ABK lyckades ändå till slut ta hem segern, andra trepoängaren för säsongen, och kliva upp till en sjundeplats i tabellen.

-Vi fick vinsten och det är det viktigaste.

Poängbäst i Avesta var Oliver Ahlberg med 2 mål och 2 assist, följd av Casper Harjula (2+0), Hampus Wiklund (1+1) och William Ahlin (1+1). Men när Wiggo Lundberg vill utse matchens lirare i ”BK” vill han lyfta fram centern i tredeformationen Martin Larsson.

-Han gjorde inte så många poäng, men kämpade på och blockerade många skott och var sedan med i anfallen. Han fanns på alla ställen och var riktigt bra idag.

Avesta möter i nästa omgång på fredag Borlänge HF2 på hemmaplan.

Kvarnsvedens GoIF IK-Avesta BK 6-8 (1-2, 2-3, 3-3)

Första perioden: 0-1 (13.41) Casper Harjula (Hampus Wiklund), 0-2 (14.15) Hampus Wiklund (Isac Ihrfors, William Johansson), 1-2 (17.58) Gabriel Nyström (Isac Larsson, Elliot Ekholm, spel fem mot fyra). Andra perioden: 1-3 (1.31) Oliver Ahlberg (Viktor Eliasson), spel fyra mot fem, 1-4 (3.25) Casper Harjula (Felix Lilja), 2-4 (6.38) Oskar Hagberg, 3-4 (9.16) Elliot Fagerås (Anton Hedin), 3-5 (9.45) Daniel Rohmin (Felix Lilja, Oliver Ahlberg). Tredje perioden: 3-6 (8.15) William Ahlin (Erik  Millberg, Oliver Ahlberg), 4-6 (9.32) Tim Kvarnström (David Höglund), 5-6 (11.05) William Hult (Bror Pettersson), spel fem mot fyra, 5-7 (15.31) Isac Ihrfors (William Ahlin, Erik Millberg), 6-7 (16.13) Elliot Fagerås (Anton Hedin), 6-8 (19.50) Oliver Ahlberg (Julian Winlöf-Palm), spel fyra mot fem, ENG.

Skott: 29-37 (7-12, 10-13, 12-12).

Domare: Martin Kaba.

Publik: 50 (Borlänge Ishall).

Avesta BK: Wiggo Lundberg (Jesper Larsson)-Simon Dalén, Hampus Wiklund, Erik Millberg, Isac Ihrfors, William Ahlin-Daniel Romhin, Oliver Ahlberg, Mathias Mihalovic, Viktor Eliasson, Julian Winlöf-Palm-Jonathan Anderstedt, Carl Sörebo, Anton Schwieler Vilén, Martin Eriksson, Anton Eriksson-Felix Lilja, Casper Harjula, William Johansson.

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26