J18

Knapp förlust mot Falu IF2
2020-10-25 21:42
Hero: "Måste få in puckarna". Foto: Per Lindgren

J18 Division 1. Avesta åkte på tredje raka förlusten efter att Falu IF2 vunnit med 4-2 i Lugnets Ishall.

Avestatränaren Nicklas Hero menade trots förlusten att man svarade för en bra prestation men saknade det rätta flytet.

-Vi hade inte studsarna med oss. Vi presterar tillräckligt bra för att vinna matchen. Vi hade flera puckar som dansade på mållinjen.

ABK fick en bra start på matchen mot Falun och Julian Winlöf-Palm gjorde 0-1 efter knappa fem minuter av första perioden.

Hemmalaget kom dock igen och kvitterade till 1-1 i mitten av perioden och gjorde sedan också 2-1 drygt tolv minuter in i andra akten, båda målen i spel fem mot fyra. Just powerplay spelet blev avgörande, då Falun också satte 3-1 i spel med en man mer i upptakten av tredje perioden.

-De har några riktigt vassa powerplayspelare. Det blir dyrt att dra på sig en massa utvisningar.

Julian Winlöf-Palm gav hopp om poäng med sitt andra mål i matchen med dryga tre minuter kvar av tillställningen som betydde reducering till 3-2.

-Sedan plockade vi målvakten, vi fick några skott på mål men de täckte bra och fick ut pucken.

Men närmare kom inte Avesta BK, i stället avgjorde Falun med att göra 4-2 i tom kasse i slutminuten.

Avesta ligger efter tre raka förluster på tolfte plats i en haltande tabell med två poäng upp till åttan Malungs IF. Hero tror ändå det finns goda möjligheter uppfylla målsättningen komma topp åtta.

-Vi har haft väldigt tuffa matcher med Hille, Malung och Falun borta. Jag tror de lagen kommer ligga i toppen av serien när det summeras. Jag tror absolut vi har chansen komma bland de åtta främsta.

Avesta spelar sin nästa match på tisdag då nästjumbon Hedemora SK kommer till Avestahallen.

-Nu gäller det börja vinna matcher.

Vad behöver ni förbättra?

-Vi måste få in pucken. Vi är inte tillräckligt heta, säger Nicklas Hero.

Falu IF2-Avesta BK 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Första perioden: 0-1 (4.57) Julian Winlöf-Palm (Oliver Ahlberg), 1-1 (9.29) Hugo Odebrant (Isak Hultman, Roman Shamsutov) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (12.38) Hugo Paperin (Ante Allard) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (1.09) Roman Shamsutov (Hugo Odebrant, Isak Hullman), spel fem mot fyra, 3-2 (16.41) Julian Winlöf Palm, 4-2 (19.06) ENG, Ante Allard (Lukas Stenvall).

Skott: 48-35 (17-13, 15-13, 16-9)

Domare: Felix Brask.

Publik: 50 (Lugnets Ishall).

Avesta BK: Jesper Larsson (William Anderstedt)-Hampus Wiklund, Viktor Eliasson, Julian Winlöf-Palm, Casper Harjula, Erik Millberg-Oliver Ahlberg, Simon Dalén, Felix Lilja, Isac Ihrfors, William Johansson-Pontus Bergström, William Ahlin, Martin Eriksson, Anton Schwieler Vilén.