Hockey på riktigt
J18

J18. Klar förlust mot Malungs IF. Bergstrand: "Vi kan bättre"
2020-02-16 17:11
Avestas #39 Philip Bergstrand gjorde sin femte match i J18 och visade med sin inställning han vill vara med och kriga om en plats i laget i de två sista omgångarna. Foto: Olov Lindgren

Inte helt oväntat blev tabelltvåan Malungs IF en för svår uppgift för Avesta BK. Gästerna var klassen bättre och kunde rättvist vinna med 6-1 i Avestahallen.

-Det var tufft och vi var inte tillräckligt starka framför kassen, säger Avesta BK:s unge center Philip Bergstrand, 15 år.

Malung hade ett klart grepp om matchen och Avesta BK hade svårt att få till några längre anfall. Malung tog ledningen med 0-1 redan efter dryga fem minuter i första perioden.

Avestas bästa chanser i första perioden hade Edvin Karlsson och Oliver Ahlberg. Malung dubblerade ledningen till 0-2 med dryga sex minuter kvar av perioden.

Hemmalaget fick möjligheten i powerplay reducera i början av andra perioden. Bland annat hade Philip Bergstrand en bra chans på en målvaktsretur, men i stället kunde Malung utöka ledningen till 0-3. Innan perioden var över hade Malung gått ifrån till 1-6 och mer eller mindre avgjort tillställningen.

-Vi var inte tillräckligt starka framför kassen. Det var dålig markering och vi släpper till för mycket.

ABK var aldrig nära hota Malung i tredje perioden som blev mållös. Hemmalaget hade under hela matchen svårt komma fram till de riktigt farliga målchanserna.

-Vi kan bättre. Vi måste skjuta mer och spelare rakare.

Philip Bergstrand, som till vardags spelar i U16-laget, gjorde sin femte match i J18-laget. Född i september 2004 var han yngst på isen. Men trots att flera av spelarna i Malung var ett eller två är äldre, visade han ingen respekt för motståndet.

-De är mycket större än vad jag är, men jag känner att jag hänger med bra i spelet.

Vad är det svåraste med att möta äldre spelare?

-Det fysiska spelet, man ligger långt efter, ler Philip, som spelade center i förstafemman, mellan Martin Eriksson och Marcus Backlund och gjorde en solid insats.

-Det gick helt ok. Kanske jag skulle lägga mer puckar på mål och gå efter det.

ABK avslutar närmast med hemmamatch mot tabellettan Hille/Åbyggeby IK, för att avsluta borta mot Hudiksvall HC.

-Det beror på hur jag tränar och om jag spelar bra, då har jag en chans att få spela, säger Philip Bergstrand förväntansfullt.

J18. Avesta BK-Malungs IF 1-6 (0-2, 1-4, 0-0)

Målen: 0-1 Adam Halvordsson, 0-2 Nils Molin, 0-3 Karl Wretling, 0-4 Jens Nilsson, 1-4 Zacarias Ridderstam, 1-5 Ludvig Seydlitz, 1-6 Markus Lim.

Skott: 18-48 (2-13, 9-18, 7-17)

Utv, ABK: 8x2, MIF: 7x2.

Domare: Felix Brask.