#26 Lucas Salo och övriga i ABK hade en tung kväll mot IFK Arboga. Foto: Jenny Meerits

Avesta BK hade inte mycket att sätta emot när topplaget IFK Arboga stod för motståndet i Brödernas Arena.

Hemmalaget var numret större och kunde vinna med klara 9-3 (4-0, 1-1, 4-2).

Tvåmålsskytt för Avesta blev Jakob Karlsson, medans Niclas Hero gjorde ett.

Trots förlusten ligger ABK kvar på sjätte plats, då både Smedjebacken och Guldsmedshyttan förlorade.

-Arboga spelade väldigt bra offensivt och tar tillvara på sina chanser, säger Avesta BK:s Lucas Salo efter matchen.

Arboga tog direkt grepp om matchen och hade skaffat sig en 3-0-ledning efter dryga sju minuter av första perioden.

- Vi stirrar för mycket puck och då blir vi straffade direkt, säger Lucas Salo.

ABK fick lite mer att säga till om i andra perioden och Jakob Karlsson kunde spräcka ”BK:s” målnolla när han reducerade till 5-1. I tredje gjorde Arboga tre raka mål fram till 8-1, innan Niclas Hero och Jakob Karlsson med varsitt mål snyggade till siffrorna.

-Däremot tycker dem inte om att vara i egen zon och det var ganska lätt att komma till lägen när vi väl får ner pucken i deras zon. Men det räcker inte mot ett så offensivt skickligt lag som Arboga, konstaterar Lucas Salo.

Hemmalagets Rickard Sundlöv fastställde sedan slutsiffrorna till 9-3 med 1.30 minuter kvar.

Nästa uppgift för Avesta BK blir Kumla Hockey hemma på fredag.

IFK Arboga-Avesta BK 9-3 (4-0, 1-1, 4-2)

Första perioden: 1-0 (5.52) 5/4 Linus Ageborg (Charlie Hellström, Anton Ekström), 2-0 (6.37) Max Orrsten (Chase Leslie, Erik Lindberg), 3-0 (7.02) Linus Ageborg (Charlie Hellström, Oscar Onsmar), 4-0 (16.03) Oscar Onsmar (Anton Wickman, Calle Haglind). Andra perioden: 5-0 (3.07) Max Orrsten (Anton Wickman, Chase Leslie), 5-1 (16.57) Jakob Karlsson (Niclas Hero). Tredje perioden: 6-1 (3.14) Erik Lindberg (Anton Wickman, Chase Leslie), 7-1 (4.32) Rickard Sundlöv (Emil Johansson, Oscar Onsman), 8-1 (16.34) Anton Nordlander (Oscar Anderberg, Oscar Onsman), 8-2 (17.47) 5/4 Niclas Hero (Jakob Karlsson), 8-3 (18.08) Jakob Karlsson (Jordan Caballero-Lindberg), 9-3 (18.30) Rickard Sundlöv (Linus Nilsson, Emil Johansson).

Skott: 47-28 (16-8, 13-10, 18-10).

Utv, Arboga: Chase Leslie 2. Avesta: Niclas Hero 2+2, Jordan Caballero-Lindberg 2, Tony Nyström-Eriksson 2.

Domare: Hampus Söder. Linjemän: Emil Johansson, Daniel Wennerberg.

Publik: 244 (Brödernas Arena).

Avesta BK: Hampus Nordgren (Markus Mattsson)-Filip Ström, Jesper Gustafsson, Jordan Cabellero-Lindberg, Niclas Hero, Jakob Karlsson-Oliver Ahlberg, Filip Carlsson, Arwid Forsman, Edvin Karlsson, Tony Nyström-Eriksson-Samuel Bjurling, Hampus Wiklund, Viggo Meerits, Julian Winlöf-Palm, Lucas Salo-Erik Lindgren, Isac Ihrfors, Olle Westlund.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09