A-lag

Första segern för säsongen
2021-09-19 20:16
Unge backen Oliver Ahlberg börjar växa in i A-lags kostymen. Foto: Per Lindgren.

Sex mål framåt och bara två insläppta gjorde att söndagens träningsmatch mot Sala HK resulterade i säsongens första träningseger.

-Jag tycker inte vi kommer upp i fart riktigt, men vi gör det bättre i tredje och ger de en riktig match, säger Oliver Ahlberg i ”BK:s” tredje femma, efter 6-2 (1-0, 2-2, 3-0) segern.

Avesta saknade Niclas Hero (sjuk), Hampus Mattsson och Lucas Johansson som båda arbetade.

Sala som kom till matchen mot Avesta obesegrade i träningsmatcherna, hade några Avestabekantingar, som Jonatan ”Jonis” Lundqvist, Hampus Nordgren och Jordan Cabellero, och lagledaren Fredrik Brokmark, i och kring laget.

I första perioden var Avesta det bästa laget, och gick till periodvilan, med en 1-0 ledning. Målet gjordes av Jakob Karlsson efter dryga 18 minuter. Efter en händelsefattig inledning var Julian Vinlöf Palm nära två gånger sätta pucken i mål, efter framspelningar från Zacarias Ridderstam och Erik Lindgren. Just Avestas tredje formation, gjorde väl ifrån sig.

-Vår femma gör det bra, jag tycker vi löser situationerna bra, och hittar utspelen på ett bra sätt, säger Oliver Ahlberg. ABK var mer aggressiva i sitt försvarsspel, än senast mot Smedjebacken. Första femman glimtade till ibland, och det var också Jakob Karlsson som satte 1-0 pucken i mål i slutet av perioden.

Avesta var fortsatt det bättre laget i mellanperioden. 2-0 efter 4.29 kom från Oliver Ahlberg klubba, med ett skott från blå linjen som slank förbi Hampus Nordgren i Salamålet.

-Det var tur, den lyckades studsa på någon och gå in, säger han om sitt första mål i A-laget.

Avesta utökande även halvvägs i perioden till 3-0 i powerplay, genom Gustav Åman, fint assisterad av”Zacke” Ridderstam,

Trots att Avesta var det spelskickligare laget, tyckte Oliver Ahlberg, att man ska kunna begära mer.

-Vi kommer inte upp i fart och vill åstadkomma det vi vill.

I Avestas mål storspelade Samuel Eriksson, som fick chansen när Lucas Johansson var indisponibel.

-Men i slutet av perioden fick 19-åringen vittja kassen två gånger, när Anders Romegård, med meriter från HockeyEttan (Surahammar, Haninge), reducerade till både 3-1, och 3-2.

Hemmatränaren Jan Hammar som hade svårt plocka fram några spelare som höjde sig över mängde, ville plussa för ABK-keepern.

-Samuel gjorde en bra match.

Oliver Ahlberg som representerar det yngre gardet, tyckte att man spelade bättre i egen zon än senast mot Smedjebacken, och att även för egen del det gick helt okej.

-För min egen del har det gått upp och ner i träningsmatcherna, men det lyckades gå bättre i den här matchen.

”BK” fick en smakstart av den tredje perioden, när Tony Nyström Eriksson redan efter 44 sekunder sopren framför mål, satte pucken i nät till 4-2. Efter nio minuter utökade hemmalaget till 5-2, efter Jesper Gustavsson i boxplay, utnyttjat slarv från en Sala back, och distinkt satte 5-2.

Just spelet med en man mindre tyckte ABK-tränaren Stefan Lundqvist, var det enda som var bra i matchen.

-Då höjer vi farten, och pressar ut Sala på kanterna. När vi spelar boxplay, blir vi tvingade att höja tempot. Jag är inte nöjd med arbetsinsatsen och det kan bara bli bättre, säger ”Lunkan”.

Matchens sista mål, 6-2, gjordes av Filip Ström. Ett mål som backkollegan Joel Hedin, skämtsamt tyckte var ”årets mål”.

-Jag fick pucken av Tony (Nyström Eriksson) på kanten, och la den mellan benen på målvakten.

I genrepet inför seriestarten den 1 oktober, möts Avesta och Sala igen den 26 september, då i Sala.

Avesta BK-Sala Hockey 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)

Första perioden: 1-0 (8.12) Jakob Karlsson (Philip Andersson, Joel Hedin)

Andra perioden: 2-0 (9.42) Oliver Ahlberg (Hampus Wiklund), 3-0 5/4 (9.42) Gustav Åman (Zacarias Ridderstam), 3-1 (17.07) Anders Romegård (Joakim Häggroth, Jordan Caballero), 3-2 (18.33) Anders Romegård (Jordan Cabellero)

Tredje perioden: 4-2 (0.44) Tony Nyström Eriksson, 5-2 4/5 (8.59) Jesper Gustavsson, 6-2 (19.53) Filip Ström.

Utv: ABK: 4x2 Sala: 3x2

Skott: 24-19 (8-5,7-9, 9-5)

Domare: Fredrik Hermansson

Publik: Ca 65 (Avesta ishall)

ABK: Samuel Eriksson (Markus Matsson)-Joel Hedin, Filip Ström, Isak Rundblad, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustavsson, Gustav Åman, Zacarias Ridderstam,Edvin Karlsson, Tony Nyström-Eriksson-Hampus Wiklund, Oliver Ahlberg, Viggo Meerits, Erik Lindgren, Julian Vinlöf-Palm.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09