A-lag

Knapp bortaförlust mot Skedvi/Säter
2020-10-28 23:19
Forwarden Hampus Mattsson ger Avesta ledningen med 2-0 i slutet av andra perioden. Sedan vände Skedvi/Säter till seger. Foto: Lena Hallström.

SÄTER. Avesta BK hade Skedvi/Säter på gaffeln i onsdagens träningsmatch, men fick till slut ge sig när hemmalaget vände till vinst 4-2 (0-1, 0-1, 4-0).

-Vi möter ett division två lag och förväntar oss bra motstånd, men falerar i tredje, säger Avestas tvåmålsskytt Hampus Mattsson som tyvärr inte fick fira sin 20-års födelsedag med seger.

I de två första perioderna spelade Avesta jämt med SSIF, och hade ledningen med 2-0 inför tredje perioden. Med mindre än två minuter kvar av tredje perioden, hade SSIF vänt till ledning 3-2. Matchen slutade till slut 4-2.

Den första perioden bjöd på böljande spel med mycket nord-syd hockey . Hampus Mattsson gav ABK ledningen, med 1-0 halvvägs in i perioden med ett snärtigt handledsskott. Stor del i målet ska också Gustav Åman ha, som stod för en öppnade diagonalpassning, som friställde Mattsson.

-Det var bara att tacka och ta emot passningen, och jag kom fri från kanten. Det var bara avslutet som behövdes, säger Hampus Mattsson.

I den andra perioden startade SSIF vassast med ett högre pucktempo som satte Avesta under press de första åtta minuterna. Bland annat träffade hemmalaget både stolpe och ribba. Men som det heter , en bra målvakt ska ha tur. För i Avestas mål, storspelade Lucas Johansson. Bland annat stod han för en svettig sidledsförflyttning, när han räddade Albin Nylén avslut halvvägs in i perioden.

-Det gick bra idag. Det var lite skillnad från de andra matcherna. Nu fick man komma in i det lite. Det var rolig match. De hade lite lägen, men jag tycker vi gjorde det ok ändå. Jag tycker det är bra att vi kommer ner på jorden, efter inledningen på serien.

Vad tycker du ni kan ta med er från den här matchen, när serien fortsätter?

-Det är att vi faktiskt kan förlora. Och att vi måste jobba hårt i tre perioder, det räcker inte ned en eller två. Det är 60 minuter vi spelar, säger Johansson.

Efterhand jämnade Avesta ut spelet, och efter 17 minuter dubblerade Avesta ledningen till 0-2. Återigen var det Hampus Mattsson som hittade nätet bakom Viktor Björk efter ”klapp klapp” spel med Niclas Hero.

Närkamperna lyste med sin frånvaro, och det märktes lite att det ”bara” var en träningsmatch. Hampus Mattsson menar dock att man gick in till matchen  med hundraprocents inställning.

-Absolut. Vi ville visa att vi vill gå upp. Att vi är ett bra division 3-lag som vill gå upp.

Med mycket speltid, både i powerplay och boxplay, och i spel fem mot fem, visade han, att han är en viktigt kugge i Avestas lag. Jonas Melin som ensam coachade ABK denna kväll, tyckte att födelsedagsbarnet tillhörde en av ABK:s toppar.

-Jag tycker han gör en bra match. Sedan går Jesper (Gustafsson) från klarhet till klarhet. Han är fortfarande ung. Och Lucas (Johansson) gör det bra som håller nollan i två perioder.

Hemmalaget tog i tredje perioden över initiativet, även om Avesta skapade en del målchanser. Skedvi/Säter reducerade till 1-2 (Anton Eriksson), och kvitterade till 2-2 när ”Peo” Westtjärns fick iväg ett avslut som ändrade riktning. Då hade det spelats drygt åtta minuter. Halvvägs in i perioden städade ABK undan ett boxplay. Med knappa sju minuter kvar fick ABK chansen i pp, men utan resultat. Avesta som genom hela matchen spelat bra i boxplay, fick se sig straffat när Skedvi/Säter med en man mer tog ledning med 3-2 med mindre än två minuter kvar av perioden. I slutsekunderna kunde sedan hemmalaget göra 4-2, i tom kasse.

Så klart tungt slut för ABK, men man får ”trösta” sig med att det inte var några poäng som stod på spel.

Trots förlusten, så visade Avesta långa stunder upp ett bra spel, som visar att man kommer att bli svårslagna i år. Flera gånger hade man ett bra passningsspel, och visade att man blir alltmer samspelta. Något som imponerade, i alla fall i de två första perioderna, var att man på ett bra sätt spelade sig ur egen zon, och kom samlade in i anfallszon. Något som också Jonas Melin håller med om.

-Ja, vi gör det jättebra, och sedan är vi kreativa. Vi hade också ett bra boxplay. Mot ett så bra powerplay lag som SSIF, är det bra att bara släppa in ett mål. Sedan var det nyttigt för mig som tränare med den här matchen. Sedan är det kul för grabbarna att se att de kan spela jämt med ett division 2-lag.

På fredag, väntar hemmamatch mot Älvdalen.

Skedvi/Säter-Avesta BK 4-2 (0-1, 0-1, 4-0)

Första perioden: 0-1 (10.04) Hampus Mattsson (Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson)

Andra perioden: 0-2 (17.07) Hampus Mattsson (Niclas Hero)

Tredje perioden: 1-2 (3.13) Anton Eriksson (Emil Eriksson, Hannes Andersson), 2-2 (8.26) Per Olof Westtjärns (Jesper Svennberg, Elias Johansson), 3-2 (18.35) Per Olof Westtjärns (Anton Eriksson) spel fem mot fyra, 4-2 (19.43) Damiel Fjärdsmans (ENG)

Skott: 34-37 (10-9,13-16,11-12)

Utv: SSIF: 3x2 ABK: 4x2

Domare: Felipe Londoñdo

Publik: Ca 40.

Avesta BK: Lucas Johansson (Jesper Larsson)-Joel Hedin, Gustav Jensen, Edvin Karlsson, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Anton Wenngren, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Christoper Gustavsson, Viggo Meerits-Hampus Wiklund, Julian Winlöf-Palm.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09