A-lag

Klar seger mot Kvarnsvedens GoIF IK
2020-10-23 22:23
Viggo Meerits hade bud på flera mål mot Kvarnsveden. Foto: Olov Lindgren

Avesta BK krossade Kvarnsveden GoIF med 9-4 i Borlänge Ishall och befäster serieledningen.

Det är rejäl skillnad på botten och toppen i HockeyTrean vilket märktes även om Kvarnsveden gjorde bättre ifrån sig än Vansbro i näst senaste omgången.

Glädjande var att både Philip Andersson och Viggo Meerits öppnade sina målkonton för säsongen.

Andersson gjorde Avestas första mål i mitten av första perioden medans Meerits spräckte målnollan med att göra 0-3 i början av andra perioden.

Meerits, som alltid sliter och jobbar i matcherna, fick välförtjänt utdelning.

-Det var en kul match. Kanske inte den bästa vi har gjort, det finns saker att jobba med.

Förspelet till målet stod Zacarias Ridderstam och Anton Wennergren för. Kul att tredjefemman fick bidra, då de gick mållösa i senaste matchen mot Ludvika.

-Jag slängde iväg ett skott och den gick in, säger Viggo anspråkslöst.

Avesta gjorde en habil insats även om tränaren Jonas Melin alltid strävar efter hålla uppe farten i sextio minuter.

-Nu har vi visa perioder i samtliga perioder som vi inte är där. Men jag tycker ändå det blir bättre och bättre för varje match.

-Jag är nöjd över de perioder då vi spelar som vi ska. Vi skapar mycket chanser, även om det inte blir utdelning på alla, säger Melin.

Viggo Meerits tror laget har alla förutsättningar göra en bra säsong, vilket också säsongsinledningen indikerar.

-Vi har ett starkt lag, jag tror vi kan gå långt.

Avesta, som spelade sin fjärde match på en vecka, gjorde som sagt en habil insats, och Meerits tycker man hanterat det täta spelschemat på ett bra sätt.

-Det känns som vanligt det gäller bara att återhämta sig.

Också Jonas Melin menar många matcher på få dagar är en nyttig erfarenhet.

-Det är jättebra träning, och de tär ju inget ovanligt på en högre nivå.

Avesta BK tog hand om initiativet ganska snart i Borlänge Ishall och Jakob Karlsson hade tidigt ett skott i stolpen. Även om ABK var det spelförande laget så saknades den effektivitet som laget visat upp tidigare. Det dröjde till halvvägs in i perioden innan ledningsmålet kom. Målskytt var Philip Andersson som med ett backhandavslut hittade rätt bakom Kristofer Johansson.

Naturligtvis skönt för Andersson sudda ut nollan i målprotokollet.

-Men jag har inte tänkt så mycket på det, det kommer när det kommer, säger Philip som också noterades för två assists.

Berätta om målet?

-Det var en tekning och jag fick fri gata, säger han om ”kassen” som betydde ABK-ledning 0-1 halvvägs in i första perioden.

Philip Andersson spelade i förstakedjan tillsammans med bröderna Edvin och Jakob Karlsson vilka gjorde sju poäng tillsammans.

-Det var kul spela med Edvin och Jakob, de är enkla att spela med.

Vad säger du om din egen insats idag?

-Det var inte någon av mina bästa matcher, men helt okay. Viktigast att vi vann idag.

Jonas Melin ville också efteråt lyfta fram Andersson och gladdes över att han hittade nätet.

-Det var kul. Han gör alltid mycket nytta.

Ett tappert Kvarnsveden, fick mest ägna sig åt försvarsspel, och skapade inte mer än ett par målchanser under den första perioden.

Joel Hedin Hedin satte snyggt 0-2 i slutet av första perioden i powerplay, efter det att Edvin Karlsson stått för framspelningen från ”Gretzky” position.

ABK hade fullständig kontroll på matchen och gick snabbt fram till 0-4 i början av andra perioden efter mål av Viggo Meerits i tredjefemman och Jakob Karlsson.

Hemmalaget reducerade till 1-4 genom Isak Sundström, vilket för övrigt var första målet som Hampus Nordgren fick släppa in för säsongen. Baklängesmålet bekom inte Avesta som fortsatte dominera på isen. Det kändes som Avesta inte gick för fullt. Sista målet i perioden ombesörjdes av Niclas Hero, vilket betydde 1-5.

När Jakob Karlsson med sitt andra mål i matchen tidigt i tredje perioden ökade på till 1-6 var frågan om Avesta skulle ta säsongens tredje tvåsiffriga seger.

Hemmalaget Kvarnsveden reducerade till 2-6, innan Niclas Hero i spel fem mot fyra ökade på till 2-7. Målet var ett skott från tekningscirkeln som inte såg helt otagbart ut. Backen Jesper Gustafsson ökade på till 2-8 med ett backskott, innan backen Gustav Åman elegant satte 2-9 fick framspelad av Niclas Hero med knappa sju minuter kvar av tredje perioden. Då såg det ut bli tvåsiffrigt, men när Anton Wenngren drog på sig en 2+2 utvisning blev uppgiften för svår. I stället kunde hemmalaget putsa till siffrorna till 4-9 med två mål i powerplay.

Segern betyder Avesta har tagit maximala 15 poäng efter 5 omgångar och toppar serien tre poäng före Häradsbygden.

Philip Andersson siktar högt fortsättningsvis och sticker inte under stol att det är serieseger som gäller närmast.

-Gör vi det vi ska ska det kunna gå vägen att sedan att ta oss till kvalserien.

För Kvarnsveden ser läget däremot betydligt dystrare ut. Laget krigar i botten av tabellen efter en usel säsongsinledning där laget förlorat fem raka matcher.

Jonas Melin menar det inte var några problem få laget tända inför uppgiften trots Borlängelagets tabelläge.

-Nej, det var det inte. Alla är spelsugna och grabbarna var taggade.

För Avestas del väntar i nästa omgång, fredagen den 30 oktober hemmamatch mot Älvdalen. Men innan dess möter ABK på onsdag division 2-laget Skedvi/Säters IF på bortaplan.

Kvarnsveden GoIF IK-Avesta BK 4-9 (0-2, 1-3, 3-4)

Första perioden: 0-1 (10.05) Philip Andersson (Isac Rathgeb, Edvin Karlsson), 0-2 (18.59) Joel Hedin (Isac Rathgeb, Philip Andersson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (2.05) Viggo Meerits (Anton Wenngren, Zacarias Ridderstam), 0-4 (3.35) Jakob Karlsson (Gustav Åman), 1-4 (5.00) Isak Sundström (Johan Dahlqvist, Simon Myrlund), 1-5 (11.12) Niclas Hero (Gustav Åman, Jesper Gustafsson).

Tredje perioden: 1-6 (:49) Jakob Karlsson (Philip Andersson), 2-6 (5.15) Johan Dahlqvist (Alexander Burgman, Gustav Blomstrand), 2-7 (6.46) Niclas Hero (Gustav Åman) spel fem mot fyra, 2-8 (11.52) Jesper Gustafsson (Jakob Karlsson, Christoffer Gustafsson), 2-9 (13.35) Gustav Åman (Niclas Hero, Isac Rathgeb) spel fem mot fyra, 3-9 (16.35) Mark Widell (Egon Waldensten) spel fem mot fyra, 4-9 (18.22) Henrik Sandström (Isak Sundström, Dniel Bodeström) spel fem mot fyra.

Utv: Kvarnsveden: 4x2, 1x5, 1x20. ABK: 5x2, 1x5, 1x20.

Skott: 18-48 (6-21, 6-12, 6-15)

Domare: Fredrik Hermansson.

Publik: ca 30 (Borlänge ishall)

Avesta BK: Hampus Nordgren (Lucas Johansson)-Joel Hedin, Isac Rathgeb, Edvin Karlsson, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustavsson, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Anton Wenngren, Isak Rundblad, Viggo Meerits, Zacarias Ridderstam, Cristopher Gustafsson-Gustav Jensen, Erik Lindgren.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09