A-lag

Avesta upp i serieledning efter vinst mot Ludvika
2020-10-20 22:31
Forwarden Niclas Hero var rätt nöjd över sin egen insats i segermatchen mot Ludvika. FOTO: My Gustafsson.

Avesta BK är inne i en vinnande trend just nu. På tisdagskvällen fortsatte segertåget, när laget tog fjärde raka segern när Ludvika Lightnings slogs tillbaka med 6-2 (5-0, 1-0, 0-2). En av hemmalagets målskyttar, Niclas Hero, tyckte man visade vägen i första perioden, när man grundlade vinsten.

-Jag tycker vi visade var skåpet skulle stå, och rullade pucken bra. De har ingenting i första perioden, och vi spelar ut de fullständigt, säger han.

Tony Nyström-Eriksson som senast mot Vansbro stod för fem fullträffar, visade att målformen håller i sig, när han efter dryga tre minuter gav ABK ledningen, 1-0 i numerärt överläge. Innan perioden över hade Avesta i praktiken avgjort matchen när man var överlägsna Ludvika, och gått fram till 5-0. Två av målen gjordes av Niclas Hero, som tyckte man fick spelat att stämma till nästan hundra procent första tjugo.

-Vi spelar efter vår spelidé. Vi hittar bra lösningar, kommer till avslut, och rullar ut dem. När vi är bra är vi fruktansvärt bra.

Den andra perioden bjöd på ett mer ostrukturerat spel, där båda lagen inledningsvis tappade en del i sitt försvarsspel. Ett alltmer ofokuserat Ludvika lade energi på domaren, och både ledare (!) och utespelare drog på sig matchstraff.

-De låg under och det vart mycket frustration. Flera av de fick hjärnsläpp, total hjärnblödning, säger Nicklas Hero om motståndarna uppträdande.

Ludvikatränaren Elias Ströberg, var medveten om att alla utvisningar, till slut blev för kostsamma. 56 utvisningsminuter i andra perioden, är naturligtvis för mycket.

-Vi var inte påkopplade från början. Vi tar massa dumma utvisningar och får spela mycket i egen zon. Vi blir översköljda och är det sämre laget i fyrtio minuter. Vi gör massa dumma grejer i två perioder, och kommer upp oss i tredje, och avslutar matchen på ett bra sätt, utifrån vad som händer. Men det går inte vinna matcher i utvisningsbåset.

Trots Avesta fick spela långa stunder i numerärt överläge, var det bara Hampus Mattsson som i andra perioden, lyckades överlista nyinbytte Viktor Henriksson i Ludvikamålet.

I den tredje perioden slutade Avesta åka skridsko, och lade inte ner det jobb som krävs för att spela bra. Ludvika kunde snygga till siffrorna till 6-2, och hade bud på fler mål, men Lucas Johansson i ABK-målet fick visa upp sitt kunnande.

-Det var mest att vi ville spela av matchen, säger Nicklas Hero, som har ett förflutet med några matcher i Ludvika säsongen 2011-12

-Jag känner några sedan tidigare, (Emil) Ströberg och (Peter) Byström.

Backen Gustav Åman var inte helt nöjd med lagets insats, men glad att man vann matchen.

-Jag tycker vi inte gör någon bra match i det stora hela, men det är skönt med tre poäng och det är det som räknas. Ludvika spelade ungefär som jag hade förväntat mig. De spelar ganska tråkig hockey om jag ska vara ärlig, men alla har olika spelstilar.

Förra säsongen spelade Åman tillsammans med Johan Palola. Den här säsongen är nya backpartnerna Jesper Gustafsson.

-Jag tycker det funkar bra. Det är en duktig kille. Jag tror vi kommer hitta varandra bättre så länge säsongen går. Det kan bara bli bättre. För egen del har det gått okay. Den här matchen är jag inte nöjd med, men annars tycker jag det har gått ganska bra.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan Avesta och Ludvika?

-Det är farten, kondition och spelsystem, ”skillsen”. Jag tycker att vi är bättre på alla plan.

Fyra raka segrar betyder att Avesta är det enda laget i serien som inte tappat några poäng. Gustav Åman ser en ljus framtid för laget.

-Spelar vi vårt spel och gör det vi ska är jag inte ett dugg orolig, att vi tar oss vidare till nästa serie. Jag är ganska säker på att vi fixar det om vi gör det vi ska.

I nästa match, på fredag, väntar bortamatch mot Kvarnsveden.

Avesta BK-Ludvika HF Lightning 6-2 (5-0, 1-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (3.50) Tony Nyström Eriksson (Hampus Mattsson, Jesper Gustafsson) spel fem mot fyra, 2-0 (4.31) Jakob Karlsson (Edvin Karlsson, Jordan Cabellero Lindberg), 3-0 (7.12) Niclas Hero (Tony Nyström Eriksson, Jesper Gustafsson), 4-0 (13.29) Nicklas Hero, spel fem mot fyra, 5-0 (18.56) Hampus Matsson (Niclas Hero)

Andra perioden: 6-0 (12.32) Hampus Mattsson (Niclas Hero, Tony Nyström Eriksson), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 6-1 (2.33) Peter Byström (Emil Ströberg), 6-2 (12.52) Linus Roininen

Utv: ABK: 3x2 Ludvika: 8x2, 2x5, 2x20.

Skott: 32-29 (16-6, 9-7, 7-16)

Publik: 50.

Avesta BK: Lucas Johansson (Hampus Nordgren)-Joel Hedin, Isac Rathgeb, Jordan Caballero Lindberg, Edvin Karlsson, Jakob Karlsson-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Tony Nyström Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Gustav Jensen, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Cristopher Gustafsson, Viggo Meerits, Anton Wenngren.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15