A-lag

Jakob Karlsson fyramålsskytt i Furudals Hockeycenter
2020-10-16 22:58
Avestas center Jakob Karlsson var matchens lirare mot IFK Ore. Foto: My Gustafsson.

FURUDAL. Efter vissa besvär kunde Avesta BK ta andra raka segern när det blev vinst med 5-2 borta mot IFK Ore i Furudals Hockeycenter.

-Jag tycker ändå vi har matchen, säger Avesta BK:s Jakob Karlsson som hade stor show och noterades för fyra mål och en assist.

-Det gällde följa vår spelidé då vinner vi, säger Karlsson om matchplanen.

Jakob Karlsson, som ifjol spelade med Fagersta AIK i tvåan, kommer bli mycket värdefull för att uppfylla målsättningen för Avesta att ta upp laget en division.

När hände det senast du gjorde fem poäng i en och samma match?

-Det var med Fagersta förra säsongen när vi mötte Falun, säger Karlsson som menade det gällde svara upp till Jordan Caballero-Lindberg som noterades för fyra mål i premiären mot Björbo.

Avestas förstafemma med kedjan Karlsson, Caballero-Lindberg och Philip Andersson, framför backarna Joel Hedin och Isac Rathgeb hade stundtals uppvisning och kunde gjort fler poäng.

Backen Isac Rathgeb är tillbaka i Avesta efter förra säsongen spelat i Sala och bidrar med lugn i spelet och rutin.

-Jag tyckte det funkade bra idag för egen del, och jag och Joel har kvar kemin sedan tidigare.

Vad är du mest nöjd med spelmässigt idag?

-Att vi har bra fart i spelvändningarna.

ABK tog ledningen med 1-0 redan efter 35 sekunder genom Jakob Karlsson, men trots ett klart spelövertag, kunde hemmalaget vända till ledning 2-1 efter första tjugo. Avesta drog på sig mängder av utvisningar men faktum är att det var ”BK” som skapade fler chanser med en man mindre än vad hemmalaget gjorde.

-Det blev ryckigt med så mycket spel i boxplay och svårt att komma in i flowet, säger Karlsson.

Avesta fortsatte vara det spelförande laget i andra perioden och Jakob Karlsson var på nytt framme tidigt i perioden och satte pucken i nät fram till 2-2. Strax innan andra periodvilan tog ABK ledningen med 3-2 när Karlsson satte  sitt tredje mål i matchen. Men mer skulle komma.

Avestas förstakedja med Jordan Caballero-Lindberg, Phillip Andersson och Jakob Karlsson var pigga och initiativrika och skapade mycket. Jakob Karlssons tredje mål 14 sekunder före andra periodpausen kom psykologiskt, fint framspelad av Hampus Mattsson, när han iskallt placerade in 2-3 bakom Jack Uhrström.

I tredje perioden kontrollerade Avesta händelserna och Karlsson kunde göra sitt fjärde mål, innan Jordan Caballero-Lindberg faställde slutresultatet 5-2 till Avesta med knappa fem minuter kvar av tredje perioden.

-Det gällde spela enkelt och inte ta utvisningar, säger Jakob Karlsson om direktiven inför tredje perioden.

Karlsson kommer bli mycket värdefull för Avesta för att uppfylla målsättningen ta tlllbaka laget till tvåan.

Med sin teknik och målfarlighet är han utan tvekan en av seriens bästa spelare. Han menar det är stora skillnader mellan division två och tre.

-Det är farten och att lagen är mer organiserade i tvåan.

Backen Isac Rathgeb, som noterades för en assist, tycker att Ore var starkare än Björbo i premiären och bjöd upp på ett bra sätt.

-De var ett bättre motstånd, säger Isac som menar de många utvisningarna tog en del kraft och påverkade spelet.

-Det var många onödiga utvisningar, och det blev ryckigt.

Han ser annars an säsongen med tillförsikt.

-Vi ska försöka vara med i toppen.

Avesta BK har fått bästa tänkbara start på säsongen med två raka segrar. Premiären mot Björbo var ingen större värdemätare. Mot Ore, som var klart bättre, visade man framförallt upp ett bra anfallsspel. Tränaren Stefan Lundqvist var också till stora delar nöjd med insatsen.

-Vi gör en bra match i spelet med puck och är det bättre laget. Vi skapar mycket bra lägen.

Dock kan spelet i egen zon bli bättre, då det stundtals såg nonchalant ut vilket gav Ore möjligheterna att komma till spelvändningar.

-Vi blev för långa i försvarsspelet och fick kontringar på oss. Men det såg bättre ut i tredje, säger Stefan Lundqvist som främst vill lyfta fram Jakob Karlsson efter matchen.

De två första femmorna fick mycket istid, men även tredjeformationen arbetade hårt både framåt och bakåt.

Avesta spelar nästa match redan på söndag då tabellsjuan Vansbro AIK kommer på besök till Avestahallen.

IFK Ore-Avesta BK 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)

Första perioden: 0-1 (:35) Jakob Karlsson (Philip Andersson, Jordan Caballero-Lindberg), 1-1 (1.14) Emil Arvidssson (Anders Swan, William Wikstrand) spel fem mot fyra, 2-1 (14.01) Joel Bond (Anders Swan).

Andra perioden: 2-2 (:41) Jakob Karlsson, spel fyra mot fem, 2-3 (19.46) Jakob Karlsson (Joel Hedin, Hampus Mattsson).

Tredje perioden: 2-4 (11.46) Jakob Karlsson (Joel Hedin, Isac Rathgeb) spel fem mot tre, 2-5 (15.19) Jordan Caballero-Lindberg (Jakob Karlsson).

Skott: 22-52 (9-22, 8-13, 5-17)

Utv, Ore: 8x2. Avesta: 9x2.

Domare: Daniel Tallbo. Linjemän: Zebastian Johansson, Hampus Esters.

Publik: 50 (Furudals Hockeycenter).

IFK Ore: Jack Uhrström (Pontus Hillrings)-Emil Arvidssson, Simon Sjödén, Anders Swan, William Wikstrand, Joel Bond-Jonas Norlin, Per Ehrling, Felix Mailhot, Andreas Mårthen, Oskar Hillrings-Johan Blom, Christoffer Björk, Nicklas Bergfeldt, David Olsson, Albin Danielsson-Joel Björklund, Adam Danielsson, Fredrik Pellas.

Avesta BK: Lucas Johansson (Hampus Nordgren)-Joel Hedin, Isac Rathgeb, Jordan Caballero-Lindberg, Jakob Karlsson, Philip Andersson-Jesper Gustafsson, Gustav Åman, Tony Nyström-Eriksson, Niclas Hero, Hampus Mattsson-Gustav Jensen, Isak Rundblad, Erik Lindgren, Christopher Gustafsson, Viggo Meerits-Anton Wenngren.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02