A-lag

Avesta BK vann med uddamålet mot Ludvika
2020-02-06 11:25
Avestamålvakten Hampus Nordgren stod för en strålande insats i onsdagens segermatch mot Ludvika. ARKIVFOTO: Lena Hallström.

Avesta BK slog Ludvika HF med 2-1 på bortais i den näst sista matchen i HockeyTrean Dalarna. Peter Ehn gjorde båda målen, och målvakten Hampus Nordgren stod för en helgjuten insats som räddade 36 av 37 skott.

-Jag hade mycket att göra, men jag tycker de släppte mycket bra skott jag fick ta, och det vart inte så många svåra skott, säger Hampus Nordgren om sin egna insats.

Egentligen, var det Marcus Dahlström som skulle stått i målet, men en skada föranledde att Hampus Nordgren fick chansen med kort varsel.

-Jag fick reda på samlingen att jag skulle stå.

Avesta som hade inte mer än äran att spela för, hade inga svårigheter med motivationen.

-Det var inte så svårt att tända till. Matchen hade ju annars stor betydelse för Ludvika, de behövde poäng för att ha någon chans. Vi ville klämma dit dem, så de skulle förlora sin chans, säger Hampus Nordgren.

Enda målet i den första perioden gjorde Ludvika, när Peter Byström i spel fem mot tre, gjorde 1-0 efter 11.43.

-I första perioden spelar vi helt okay, och spelar jämt med dem, säger Nordgren.

Ludvika som inför matchen fortfarande hade en möjlighet att ta en plats i förkvalserien, behövde ta poäng för att hålla hoppet levande inför sista omgången. Laget gjorde en bra mellanperiod, men Hampus Nordgren kunde hålla Avesta kvar i matchen, med några kvalificerade räddningar, i en period som slutade mållös.

-I tredje visar Peter (Ehn) vägen direkt och klämmer dit den viktiga 1-1 pucken, och vi får ett momentum i matchen. Sedan tycker jag inte de har så mycket att säga till om, säger Hampus Nordgren. När klockan visade 7.53 gav Peter Ehn Avesta ledningen med 1-2, och sedan kunde Avesta bevaka sin ledning perioden ut.

-Jag tycker vi städade av det ganska snyggt, och jag fick bra hjälp av våra backar.

Har du tänkt något om du kommer bli kvar i Avesta BK nästa säsong?

-Har inte tänkt så mycket på det. Vi har en match kvar så får vi se vad det lutar åt för håll, säger Hampus Nordgren.

Avesta BK:s 3 bästa spelare (enligt Hampus Nordgren).

1. Peter Ehn, forward, Avesta. ”Peter gör det d-a bra”.

2. Gustav Åman, back, Avesta. ”Åman gör en d-a bra match”.

3. Johan Palola, back. Avesta. ”Palle” gör det bra, som i tredje kastar sig och täcker skott och visar upp ett uppoffrande spel”.

Ludvika HF Lightning-Avesta BK 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (11.43) Peter Byström (Alexander Hänninen, Emil Ströberg) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1-1 (0:13) Peter Ehn (Gustav Åman), 1-2 (7.53) Peter Ehn (Johan Palola).

Skott: 37-35 (14-15, 11-6, 12-14)

Utv; Ludvika: 5x2 Avesta: 5x2, 1x10.

Domare: Fredrik Hermansson.

Publik: 125 (ABB-hallen).

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10