A-lag

Tung förlust mot Björbo IF
2019-10-25 22:43
Avestas Keagan Pruden gjorde en godkänd match. Foto: Lena Hallström.

Ett för dagen effektivare Björbo IF, blev för svåra för Avesta BK. Fredagskvällens möte i HockeyTrean slutade med en rättvis bortaseger 4-7 (2-4, 2-2, 0-1).

-Jag tyckte vi inte var bra defensivt, vi föll isär och vi tog inte våra spelare i försvarszon, säger Avestas Keagan Pruden efter matchen.

Det var upplagt för en viktigt match om poängen i kampen om topptvå platserna, som betyder fortsatt spel om en plats i division 2. Vid seger skulle Avesta rycka till sig ett försprång på åtta poäng. Men istället knappade Björbo i och med vinsten, in avståndet till två pinnar. Då har dessutom BIF en match mindre spelad.

Bortalaget vann matchen tack vare att man på ett bättre sätt utnyttjade sina målchanser. Hade Avesta tagit vara på sina möjligheter, hade utgången kunnat blivit det omvända.

I den första perioden, som slutade 2-4, var det Björbo som till synes fick några lättvindiga mål. Till målvakten Hampus Nordgrens försvar, ska sägas att han vid ett par tillfällen hade dålig hjälp av sina backar.

-Jag tycker att vi kunde rensa upp i egen zon, kämpa mer på varje puck och skapa mer målchanser, menade Keagan Pruden, som också tyckte man förlorade för mycket i duellspelet.

Avestas Emil Modig var inne på samma linje att försvarsspelet hade en del i övrigt att önska.

-Det är inte bra att släppa in fyra mål i den första perioden. Men jag tycker att vi höjer oss i andra perioden.

Björbo såg ut att punktera tillställningen när man i mellanrundan, drog ifrån till ledning med 2-6. Niklas Hero kunde reducera till 3-6 och när backen Johan Palola, med matchens främsta enskilda prestation, gjorde 4-6 efter en makalös uppåkning så var ABK med i matchen igen.

-När vi gjorde tredje målet fick vi lite momentum, och fick också ett fjärde mål. Men när de fick 4-7, tog det ner oss, säger Keagan Pruden, som saknade sin skadade radarpartner Leighton Desjarlis.

-Jag fick inte spela så mycket då mina kedjekompisar var skadade. För egen del tycker jag att jag kunde spelat bättre defensivt.

Emil Modig var efter matchen besviken, och menade att Björbos förstafemma blev tungan på vågen.

-Det är en bra match i två perioder. De har sin första kedja som skapar deras målchanser. De går mål tidigt som de kan flyta vidare på. Vi har ett bättre lag över tre femmor, men....Har man en bra dag som deras första femma, då blir det svårt.

Nu ska sägas att Björbo även inte enbart levde på kedjan med Martin Larsson, Lars och Nils Eriksson. Tre av lagets mål, kom från andra kedjekonstellationer.

I den tredje perioden var det Avesta som hade ett visst puck- och spelövertag, men man lyckades skapa för lite framför Björbos keeper Jimmie Asker.

Tyvärr fortsätter också ABK:s ineffektivitet i powerplay. Fyra numerära överlägen, blev resultatlösa. Där har man något att jobba på.

Det var faktiskt Hampus Nordgren som i tredje perioden förhindrade Björbo att göra fler än det mål innan 4-7 kom i slutminuterna.

-Jag tycker att vi skjuter för lite. Vi borde passa mer istället för att försöka dribbla. De skjuter lite mer än oss, säger Emil Modig som sex sekunder kvar åkte ut 5+20minuter tillsammans med Björbos Johan Eriksson.

-Det är sådant som händer. Jag får en klubba över munnen, och tycker det är lite onödigt. Det är slut på matchen och frusteringen skulle ut. Det vart som det vart.

Vad säger du om din egen insats?

-Jag tycker jag gör en godkänd match. Jag ska skjuta, men får jobba på att komma till ännu mer lägen.

1 november väntas bortamatch mot Älvdalen.

-Vi kommer att vara redo efter en träningsvecka och kommer att jobba med saker som inte fungerade idag, säger Keagan Pruden.

Matchens 3 bästa spelare:

1. Lars Eriksson, forward, Björbo IF. Inte bara att han gjorde två mål, utan visade också upp ett bra spel i övrigt i anfallszon. Framförallt i de två första perioderna.

2. Daniel Hellström, forward, Björbo IF. Visade att Björbo inte vara står och faller med första femman.

3. Johan Palola, back Avesta BK. Uppåkningen från egen zon, när han satte dit 4-6 reduceringen, var det man minns mest från matchen ur ett ABK-perspektiv. Dessutom tar Avestas #12 steg framåt för varje match.

Avesta BK- Björbo IF 4-7 (2-4, 2-2, 0-1)

Utvisningar, Avesta: 3x2, 1x5. Björbo: 4x2, 1x5.

Skott: 31-29 (13-12, 12-7, 6-10).

Publik: 114.

Målen: 0-1 Nils Eriksson, 1-1 Alex Ahlbäck, 1-2 Lars Eriksson, 2-2 Alex Ahlbäck, 2-3 Oskar Elg, 2-4 Tobias Ehrling, 2-5 Oskar Elg, 2-6 Martin Larsson, 3-6 Niklas Hero, 4-6 Johan Palola, 4-7 Lars Eriksson.

Seger2024-01-05 22:34
ABK skrällde mot Arboga2023-12-15 23:02
Kumla blev för svåra2023-11-04 00:09
"Henke" Lantz har ordet2023-11-02 18:10
Säsongens första seger2023-10-13 23:15
Inför ABK-Vansbro AIK2022-02-12 13:30
Klar seger mot Hedemora2021-11-20 12:09
ABK matchtröjor 2021-222021-09-29 10:57