SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Avesta BK
Hockey på riktigt
U14
U14 deltog i Danijela Rundqvist Cup
2021-10-05 22:56
Glada tjejer och killar som tog en fin tredje plats

Under söndagen så deltog laget i Danijela Rundqvist Cup i Vällingby. Det blev totalt fem spelade matcher och laget kan vara jättenöjda med insatsen. 

Många av lagets spelare och föräldrar träffades redan på lördagen för uppladdning med restaurangbesök och övernattning på hotell i Sollentuna. 

Söndagen rivstartades direkt på morgonen med match mot IFK Salem. Avesta BK gick upp till en 4-1 ledning en bit in i första perioden och spelade stabilt. Dock så slog man av på takten och Salem kunde reducera två gånger om. Grabbarna och tjejerna fick nerverna på plats och kunde till slut vinna med en trygga 7-3. Målskyttar i matchen var 

Lowe Eidseflot 2, Astrid Thorsberg 2, Jimmy Johansson 2 och Christoffer Andersson. 

Den andra matchen väntade en helt ny bekantskap för laget och det var Göta Traneberg IK. Det blev en jämn tillställning fram till mitten av sista perioden där Göta gjorde fem mål inom loppet av sex minuter. Resultatet blev 3-7 och målskyttar var Jimmy Johansson och Leo Höglund. 

Efter att energidepåerna blivit påfyllda så var det ett revanschsuget lag som kom till spel. Det blev ett kärt återseende för många ABK spelare där arrangörsklubben Hässelby Kälvesta väntade. Även här blev det en väldigt jämn match där Avesta drog det längsta strået och kunde till slut vinna med 3-1. Målskyttar var Felix Pettersson, Leo Höglund och Filippa Englöf. 

I den sista gruppspelsmatchen så krävdes det en seger mot Visby Roma för att laget skulle ha en chans att nå finalen. Det var en mycket jämn match där Visby leder efter den första perioden med 1-0. Spelmässigt så gjorde nog laget sin bästa insats för dagen. Man hittade flera godbitar där pucken gick mellan spelarna på ett mycket fint sätt och skapade många bra målchanser. I början på den andra perioden så gjorde motståndarna två snabba mål och läget såg tufft ut. Avesta tog tag i spelet igen på ett mycket positivt sätt och kunde reducera ganska omgående till 1-3. Avesta var tvungna att börja ta lite risker och fylla på med spelare framåt, vilket gjorde att det blev ytterligare ett baklängesmål. Slutresultatet skrevs till slut till 2-4 då Jacob Sonnbäck påpassligt var framme och slog in en retur. 

Avesta fick till slut spela om bronset i turneringen och återigen ställdes de mot Hässelby Kälvesta. Alla Avestaspelare var otroligt sugna på att få till en bra avslutning på en mycket lång dag. En jämn match till en början där Avesta var det spelförande laget och till slut kunde gå till pausvila med ledning 2-0. Spelövertaget bestod under den andra perioden och till slut kunde slutresultatet skrivas till 6-0. Riktigt roligt att båda målvakterna Texas och Alexander fick hålla nollan i den sista matchen med riktigt bra spel. Målskyttar var Lukas Albertsson 2, Lowe Eidseflot, Leo Höglund, Felix Pettersson  och Christoffer Andersson. 

Summering av helgen är att den var mycket bra på alla sätt och vis, med många roliga jämna matcher. Alla i laget (även föräldrar och syskon) bidrog till denna väldigt lyckade helg och kanske kan vi åka på fler äventyr snart :)

 
Våra sponsorer