J20

J20 1 A Västra. Förlust borta mot Orsa
2023-02-18 17:34
Forwarden Adam Elmgren gjorde sin första match när J20-laget torskade mot Orsa. Foto: Nicklas Bergström.

Avesta BK kunde inte rubba serieledarna Orsa IK på bortaplan. Hemmalaget vann med 11-2 (1-1, 2-0, 8-1), där vi hängde med i två perioder, innan Orsa i den tredje gjorde hela åtta mål.

-Vi spelade bra i första och andra men tappade i tredje, säger Avestas Adam Elmgren, på telefon, en stund efter slutsignalen.

Trots det inte blev några poäng, behåller vi vår sjunde plats i tabellen.

Skottstatistiken 11-10 i den första perioden, säger att vi hängde med på ett bra sätt. Elias Malmberg, som igår (fredag) satte en ”balja” med A-laget, satte kvitteringspucken till 1-1, som också var resultatet efter första tjugo.

-Det var väldigt jämt i första perioden. Vi slarvar inte med pucken och har ett bra försvarsspel, och även ett bra anfallsspel, säger Elmgren.

Han menade att man i mittenperioden fortsatte visa bra takter, även om det var OIK som gjorde periodens två mål.

-Vi spelade fortfarande bra hockey i andra. Vårt anfallsspel blir bättre, men vi får inte in pucken.

ABK kom till spel med bara elva utespelare, vilket bidrog till raset sista tjugo.

-Vi blev trötta, och vi gav väl upp när resultatet drog iväg.

16-årige Adam Elmgren som i huvudsak spelat med J18-laget under säsongen, gjorde nu debut med J20 och han var nöjd över sin prestation.

-Första och andra perioden gick det bra. I tredje blev det lite segare. Men jag tycker jag gjorde en bra match ändå.

I nästa omgång, onsdagen den 22 februari, bortamöter J20-laget seriefyran Skutskär.

Orsa IK-Avesta BK 11-2 (1-1, 2-0, 8-1)

Målen: 1-0 Liam Almlund Ek, 1-1 Elias Malmberg, 2-1 Kasper Björck, 3-1, 4-1 Samuel Hansen. 5-1 Isac Hedberg, 6-1 Elias Nordgren, 7-1 Max Lindgren, 8-1 Samuel Hansen, 8-2 Felix Lilja, 9-2 Max Lindgren, 10-2 Liam Almlund Ek, 11-2 Isac Hedberg.

Utv: OIK: 3x2 ABK: 4x2.

Skott: 40-25 (11-10, 12-5, 17-10)

Avesta BK i Liljedal Arena: Algot Forsman (Emil Rautsila)-Fred Ingeson, William Grönstrand, Elias Malmberg, Villiam Lederud, Anton Eriksson.-William Johansson, Robin Leijd, Felix Liljam Loke Hedlund, Linus Vallin-Adam Elmgren.

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49