J20

ABK J20:s segerrad bruten
2021-10-09 14:59
Två bra perioder räckte inte för poäng för Niclas Heros J20-lag mot Sandviken. ARKIVFOTO: Per Lindgren.

Efter två inledande vinster för J20 laget, blev det förlust när man på lördagefteriddagen förlorade borta mot Sandvikens IK, med 5-4. Det var en märkbart besviken ABK-tränare Niclas Hero, vi når efter matchen.

-Vi ger bort matchen, för vi är ett betydligt bättre lag än de, säger Avestatränaren, i telefon.

ABK gjorde den första periodens enda mål, genom Cristopher Gustafsson.

-Vi gör en bra period, och stänger ute dem, och gör det vi ska, säger Niclas Hero, som fick se 1-0 ledningen försvinna i den andra perioden som Sandviken vinner med 4-0.

-Då gör vi allt vi inte ska göra. Vi slutade spelade hockey. Vi går ner oss, och det är där vi förlorar matchen. Vi fokuserar på domaren, som kanske inte hade sin bästa dag. Sandviken kvitterade till 1-1 på straff, och efter knappa halva perioden, tar SIK ledningen.

-Deras 2-1 mål är en klar offside, säger Nicklas Hero, som alltså innan perioden var över fick se hemmalaget gå fram till 4-1 efter fyrtio minuter.

Avesta reducerade till både 4-2, och 4-3 i tredje, innan Sandviken gjorde sitt tredje powerplaymål i matchen fram till 5-3. Edvin Karlsson gav Avesta hopp om poäng, när han reducerade till 5-4 med fyra minuter kvar. Men närmare än så kom inte ABK.

-Vi hade ingen riktigt klar kvitteringschans, vi tjuvade innan vi fick pucken. Vi var nog slutkörda, säger Niclas Hero som var besviken att de äldre och mer erfarna spelarna inte tog ett större ansvar.

-Jag tycker att (Robin) Leijd som gör sin första J20 matchen var bra. Han är minst på plan, men är tuffast och bäst på plan också. Wiggo (Karlsson-Englöf) var också med och ledde laget. Det är inte de som ska göra det, utan det finns äldre som ska göra det, säger en märkbart irriterad Hero över att vissa  spelare inte gjorde sitt bästa.

Lördagen den 16 oktober är nästa match, då Hofors står för motståndet på bortais.

J20. Sandvikens IK-Avesta BK 5-4 (0-1, 4-0, 1-3)

Målen: 0-1 5/4 (11:59) Cristopher Gustafsson (OLiver Ahlberg, Viktor Eliasson), 1-1 straff (21.49) Oscar Glaas, 2-1 (28.00) Jiri Flaksa, 3-1(29.27) Isak Frank, 4-1 5/4 (38.24) Oscar Glaas, 4-2 (41.02)Edvin Karlsson (Robin Leijd, Erik Millberg), 4-3 (48.32) Oliver Ahlberg, 5-3 Oscar Glaas (49.18), 5-4 5/4 (55.58) Edvin Karlsson (Wiggo Karlsson Englöf, Simon Dalén).

J20. Förlust mot Orsa2022-02-19 16:09
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:44
Smakstart för J20-laget2021-10-02 16:49