J18

J18 division 1. Klar seger i Borlänge
2023-01-08 18:21
Hampus Nyman var nöjd över powerplayspelet mot Borlänge HF2.

Avesta BK fick bästa tänkbara start när serien startade om på söndagen. Detta efter säsongens femte seger bärgades när det blev vinst med klara 8-4 i bortamötet mot Borlänge HF2.

-Jag tycker att vi gör en bra match, säger Avesta BK:s tränare Hampus Nyman i ett sms.

Resultatet betyder ”BK” ligger kvar på femteplats. Tvåmålsskytt för Avesta var Elias Malmberg, medans Villiam Ledrud, Loke Hedlund, Robin Leijd, Adam Elmgren, Wiggo Karlsson Englöf och Viktor Lyckman gjorde varsitt mål.

Hemmalaget Borlänge hade en 2-1-ledning efter första perioden. Men efter att Elias Malmberg kvitterat till 2-2 efter fem minuter i andra perioden rullade det mesta på i Avestafavör.

ABK hade ledningen med 5-3 inför tredje perioden, som blev 6-3 i tredje perioden. Hemmalaget reducerade till 4-6 men kom inte närmare i målprotokollet. I stället kunde Viktor Lyckman och Elias Malmborg med varsitt mål i spel fem mot fyra öka på Avestaledningen till 8-4.

-Vi är väldigt effektiva i powerplay, säger Hampus Nyman, som också fick se Valter Lederud i första perioden göra ett powerplaymål, vilket betydde ABK hade 50 procentig utdelning med en man mer.

Avesta spelade disciplinerat matchen igenom vilket gladde Avestabossen.

-Vi tar inte några dumma utvisningar, säger Nyman efter Avesta bara dragit på sig tre tvåminuters utvisningar i matchen.

Avesta möter i nästa omgång söndagens den 15 januari tabelltvåan Häradsbygdens Sportsällskap på bortaplan.

Borlänge HF2-Avesta BK 4-8 (2-1, 1-4, 1-3)

Första perioden: 1-0 William Forslund, 1-1 Villiam Lederud, 2-1 Isak Lind. Andra perioden: 2-2 Elias Malmberg, 2-3 Loke Hedlund, 2-4 Robin Leijd, 3-4 Alexander Aldehag, 3-5 Adam Elmgren. Tredje perioden: 3-6 Wiggo Karlsson Englöf, 4-6 William Forslund, 4-7 Viktor Lyckman, 4-8 Elias Malmborg.

Skott: 36-35 (13-5, 14-19, 9-11).

Utv, Borlänge: 7x2. Avesta: 3x2.

Domare: Björn Andersson

Avesta BK i Borlänge Ishall: William Anderstedt (Casper Nilsmats)-Vladyslav Kolba, Fred Ingeson, Wiggo Karlsson Englöf, Robin Leijd, Anton Eriksson-Gustav Rautsila, Elias Berglund, Pelle Perjans, Adam Elmgren, Viktor Lyckman-Villiam Lederud, Loke Hedlund, Elias Malmberg.