J18

Suddenförlust mot Borlänge2
2021-11-01 10:42
Joel Malmström var trots förlusten nöjd över insatsen mot Borlänge HF2. Arkivfoto: Per Lindgren
Avesta BK, med bara tolv utespelare, förlorade bortamötet mot mittenkollegan Borlänge HF2 med 4-5 efter förlängning.
Inför tredje perioden ledde Borlänge med 4-3, men Olle Westlund kvitterade för ABK till 4-4 med knappa sex minuter kvar av tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde Jason Marsnäs efter 57 sekunder och ordnade bonuspoängen till Borlänge.

Avestatränaren Joel Malmström pratade innan om att man skulle försöka spara energi med tanke på den tunna truppen man hade till förfogande.
Efter en något stressad inledning var det Avesta som tog över spelet.
-Vi är lite röriga i egen zon till en början. Men sedan slappnar vi av mer och lugnar ner oss och får de att skjuta därifrån vi vill, säger Joel Malmström som gick in med 2-2 i första periodvilan.

I andra perioden gick Borlänge upp till en 4-2 ledning, innan Maksym Maluk reducerade till 4-3.
-Vi växlar upp i andra och samtliga spelare gör en bra insats med tanke på att vi har två femmor med ett tredje ytterforwardspar som i grunden är backar, säger Malmström.

Avesta krigade och slet i tredje för att få till en kvittering. Och med dryga fem minuter kvar kunde Olle Westlund sätta 4-4 från sin backplats.
-Arwid (Forsman) parkerar rakt i ansiktet på deras målvakt och ett tyst välplacerat backskott av Olle. Det är sådant man gillar att se som tränare, säger Malmström som var nöjd över insatsen.
-Jag ser fram emot att möta de nästa gång med fullt manskap.

Noterbart är att Alexander Olsson från U14-laget fanns med som reservmålvakt.
-Det var extra kul att han ville följa med, avslutar Joel Malmström.

Avesta möter på söndag tabelltrean Falu IF på hemmaplan (kl 14.00).

J18 Division 1 västra B.
Borlänge HF2-Avesta BK 5-4 e. fl. (2-2, 2-1, 0-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 Wiggo Karlsson Englöf, 1-1 Carl Almquist, 1-2 Jesper Nordlund, 2-2 Hugo Eldin. Andra perioden: 3-2 Max Roman, 4-2 Jason Marsnäs, 4-3 Maksym Maluk. Tredje perioden: 4-4 Olle Westlund. Overtime: 5-4 Jason Marsnäs.
Skott: 43-41
Utv, BHF: 4x2. ABK: 5x2.
Domare: David Bång-Hisvåls.
Publik: 42 (Borlänge Ishall).

J18. Förlust i genrepet2022-09-24 18:55
Nytt bemanningsschema2021-12-08 09:47
Inställt mot IFK Ore2021-10-17 19:38
SportAdmin i mobilen2020-05-14 08:26